Dr. Quinn: Dieta Okinawa – ce este și cum ne poate prelungi viața

Dr. Quinn: Dieta Okinawa – ce este și cum ne poate prelungi viața
Dieta Okinawa este numită așa după cea mai mare dintre insulele Ryukyu din Japonia. Ei bine, pe acest tărâm magic, oamenii trăiesc foarte mult timp.

Dieta mediteraneană (sănătate şi viaţă lungă) dieta ketogenică (mănânci grăsimi şi slăbeşti) dieta Atkins (regim sărac în carbohidraţi) - sunt doar câteva dintre cele mai populare regimuri de slăbire din lume, despre care am vorbit și noi pe larg pe acest site. Sigur că fiecare dintre acestea ne promite că vom avea silueta la care visăm. Însă,  când vine vorba despre sănătate și longevitate, există o dietă pe care cercetătorii o menționează foarte des: Okinawa.

Ce este dieta Okinawa?

Dieta Okinawa este numită așa după cea mai mare dintre insulele Ryukyu din Japonia. Ei bine, pe acest tărâm magic, oamenii trăiesc foarte mult timp.  De pildă, dacă în Statele Unite ale Americii speranța medie de viață este de aproape 79 de ani, iar în Japonia 84, locuitorii acestei insule trăiesc... 100 de ani!

Dieta Okinawa este bogată în legume galbene, portocalii și verzi. În timp ce orezul este omniprezent  pe fiecare masă japoneză, aici localnicii îl înlocuiesc cu cartofi dulci. 

Vezi în ce constă Dieta Okinawa. 

 

Comenteaza