Dr. Quinn: Vrei să-ți tonifiezi corpul, să îți îmbunătățești flexibilitatea? Pilates este ceea ce îți trebuie!

Dr. Quinn: Vrei să-ți tonifiezi corpul, să îți îmbunătățești flexibilitatea? Pilates este ceea ce îți trebuie!
Nu ești foarte bună prietenă cu sportul, dar ai luat hotărârea să faci, totuși, mișcare? Urăști exercițile cardio? Pilates este ceea ce îți trebuie!

Acest ansamblu de exerciții a fost creat de germanul Joseph Pilates în urmă cu aproape 100 de ani.

Pilates a fost un copil bolnăvicios, care suferea de astm, rahitism, însă a avut ambiția să trăiască exact ca un om sănătos, de aceea și-a dedicat toată viața îmbunătățirii puterii sale fizice. El a ajuns la concluzia că stilul de viață, postura proastă și respirația defectuoasă sunt factorii care favorizează sănătatea precară. În timp, el a conceput o serie de exerciții menite să ne facă mai agili și mai sănătoși. Pilates a fost inițial gimnast și culturist, dar când s-a mutat în Anglia, a devenit boxer profesionist și instructor la școlile de poliție de acolo, inclusiv la Scotland Yard.

Pilates este un ansamblu de tehnici care țin de respirație, postură și care se deprind în timp, în care mintea și corpul trebuie să se coordoneze perfect, pentru ca rezultatele să fie cât mai eficiente. Acest tip de exerciții se bazează în primul rând pe calitate și nu pe cantitate, așadar este foarte important să le executăm corect.

Ne poate ajuta Pilates să slăbim?

Răspunsul este da.

 

Comenteaza