Experiment coronavirus. Nivelurile de anticorpi după vaccin vs după boală

Experiment coronavirus. Nivelurile de anticorpi după vaccin vs după boală

Unul dintre primii medici vaccinați împotriva COVID-19 din România, care a trecut și prin boală, a comparat nivelurile de anticorpi pe care i-a obținut după vaccinare cu cei dobândiți în urma infecției cu virusul.

Medicul Voichiţa Lăzureanu este printre primii vaccinaţi din ţara noastră. Şi, cu câteva luni înainte, a avut şi coronavirus. Şi-a analizat nivelul de anticorpi şi după boală, şi după rapel.

”Am plecat de la 37 şi ceva unităţi de anticorpi şi post-vaccinal am ajuns la peste 400. Clar, eficienţa vaccinului este dovedită. Sigur că sunt anticorpi diferiţi, post-boală, respectiv post-vaccinare, dar important este că îi am”, a declarat medicul infecţionist de la Spitalul Victor Babeş Timişoara, conform Mediafax.

Medicul spune că nu a avut nici reacţii adverse severe şi după prima doză, şi după rapel, a avut doar o durere uşoară la locul administrării. Are însă un regret, deşi are mulţi anticopri, nu poate dona plasmă.

”Pentru că anticorpii pe care îi faci după vaccin sunt de alt tip. Sunt de tip vârf al virusului, de care nu mai ai nevoie, în momentul în care eşti infectat şi virusul deja a pătruns în organismul tău. Atunci ai nevoie de anticorpi neutralizanţi, aceia pe care îi faci post-boală”, povesteşte Voichiţa Lăzureanu.

Comenteaza