Iată de ce ţii cură, dar nu slăbeşti. Greşelile care îţi dau peste cap dieta

Iată de ce ţii cură, dar nu slăbeşti. Greşelile care îţi dau peste cap dieta

Mănânci mai puțin, acorzi atenție alimentelor pe care le consumi și ai început să faci sport, dar tot te chinui să dai jos kilogramele. De ce nu slăbești și cum îți sabotezi dieta?

Iată câteva dintre cele mai frecvente greșeli care pot sabota dieta:

Ești concentrată pe produsele fără grăsimi low-fat

Știi deja că grăsimile sănătoase sunt esențiale pentru sănătatea inimii, a creierului și a pielii. În plus, tot aceste grăsimi sunt cele care ajută la slăbit, deoarece studiile au arătat că accelerează arderea grăsimilor din zona abdominală. Dar tu alegi în continuare toate sortimentele de produse low-fat pentru că îți este teamă să nu te îngrași? Potrivit celebrului Dr. Oz, nu rezolvi nimic dacă mănânci produse dietetice din comerț doar pe motiv că sunt sărace în grăsimi. Este mai important să alegi zilnic grăsimile bune cum ar fi avocado, unt de arahide natural, ulei de măsline. În locul gustărilor procesate din comerț (chiar dacă sunt dietetice), alege un măr cu puțin unt de arahide natural, humus cu legume sau un pumn de nuci/semințe crude. 

Alegi băuturile acidulate dietetice

Cu siguranță ai aflat deja că aceste băuturi care conțin îndulcitori artificiali nu îți aduc niciun beneficiu. Ba mai mult, aceste băuturi consumate cu regularitate pot să cauzeze diverse tulburări metabolice, să îmbolnăvească inima și să favorizeze creșterea în greutate, deoarece păcălesc creierul și stimulează pofta de mâncare. Alege apa plată și ceaiurile din plante medicinale ca să menții organismul hidratat, srie eva.ro.

Comenteaza