Medicii care luptă împotriva COVID-19, îmbolnăviţi de sistem

Medicii care luptă împotriva COVID-19, îmbolnăviţi de sistem

Aproape 10% din românii care au coronavirus sunt angajaţi ai Spitalului Judeţean Suceava. Medicii de la Spitalul Sfantul Ioan şi-au reclamat şefii la Poliţie pentru că nu au luat măsuri preventive. 30 de cadre medicale de la Spitalul Dimitrie Gerota au fost infectate de un pacient care a minţit, iar 30 de medici şi asistente de la Spitalul Floreasca, care au intrat în contact cu un pacient infectat, sunt în izolare.

România are, în acest moment, 794 de oameni pentru care diagnosticul de coronavirus a fost confirmat. Iar aproape 10% sunt medici şi asistente de la Spitalul Judeţean Suceava.

Cum a fost posibil ca 70 de oameni care ar fi trebuit să trateze cazurile de COVID-19 să devină ei înşişi pacienţi şi un spital întreg să fie închis?

Cadrele medicale au povestit că n-au primit echipamente de protecţie, iar şefii au chemat pe toată lumea la spital, în acelaşi timp, chiar şi pe cei despre care se ştia că sunt infectaţi. Situaţia revoltătoare e de azi subiectul unui dosar penal dechis pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Nici Spitalul de Urgenţă Dimitrie Gerota din Bucureşti nu mai e dechis, iar asta din cauza unui singur om. Un fost ofiţer MAI, care a minţit până în ultima clipă că nu a fost plecat în străinătate. De fapt, a fost în Israel, unde s-a îmbolnăvit de coronavirus, pe care l-a dat mai departe, odată revenit în ţară. Autorităţile s-au oprit cu numărătoarea la 60 de persoane infectate, dintre care 30 sunt cadre medicale, adică jumătate din întreg personalul medical al spitaluli. Şi în acest caz procurorii fac anchetă.

Tot în Bucureşti, medicii de la Spitalul Sfântul Ioan şi-au reclamat şefii la Poliţie – au acuzat organizarea defectoasă. Adică nu au luat măsuri eficiente pentru trata şi preveni cazurile de COVID-19.

Din acelaşi motiv, managerul Spitalului Universitar din Capitală a fost demis de ministrul Sănătăţii. Corpul de control a descoperit că Adriana Nica a luat măsuri împotriva coronavirusului abia DUPĂ ce prezenţa COVID-19 a fost confirmată la pacienţi din spital. Unul dintre românii ucişi de virus a fost internat la Universitar.

Iar azi, cel mai mare spital de urgenţă din ţară a rămas fără 30 de cadre medicale. Şapte medici şi 23 de asistente de la Floreasca sunt în izolare la domiciliu, după ce un pacient a fost testat pozitiv pentru coronavirus.

Comenteaza