Mii de persoane "blocate" în așteptare, în zecile de centre de vaccinare anunțate la Cluj. Explicația - doar unele funcționează. VEZI care

Mii de persoane "blocate" în așteptare, în zecile de centre de vaccinare anunțate la Cluj. Explicația - doar unele funcționează. VEZI care

În județul Cluj, pe platforma națională de programare pentru vaccinarea anti-COVID sunt disponibile, pentru înscrierea pe listele de așteptare, peste 40 de puncte de vaccinare, însă nu toate sunt funcționale.

În urmă cu trei săptămâni, odată cu startul înscrierilor pentru etapa a treia de vaccinare, platforma de programări a fost luată cu asalt de clujenii care doresc să se imunizeze, iar locurile care mai erau disponibile s-au epuizat rapid, astfel că s-au format liste lungi de așteptare, de mii de persoane. Problema este că, în vreme ce în unele centre se vaccinează, iar cei înscriși au început să fie notificați să se programeze, altele - cu mii de doritori pe liste - încă nici nu au fost puse în funcțiune.

Prefectul Clujului, Tasnadi Szilard, a spus pentru Ziua de Cluj că, în acest moment se administrează vaccinuri în aproximativ 29 de locații din cele anunțate pe platformă, urmând ca în perioada următoare să fie operaționalizate și alte puncte de vaccinare.

"Avem peste 40 de centre care ar trebui operaționalizate - asta ne propunem noi, din care aproximativ 29 sunt active și vaccinează, celelalte nu au început pentru că fie nu au terenul pregătit, fie nu au echipă. În general terenul e pregătit, dar nu este echipă. Se discută cu grupul de lucru pe vaccinări și se pare că se dorește eliminarea listelor de așteptare și să fie direct pe programare, astfel că fiecare persoană va vedea pe ce loc se poate programa sau unde nu și atunci dispar acele programări iluzorii. Va fi ca înainte - se va confirma unde sunt locuri", a declarat, luni, prefectul Tasnadi Szilard, pentru Ziua de Cluj.

Iată care centre de vaccinare sunt funcționale și ce vaccin administrează:

Cluj-Napoca:

Centrul Medical Unirea - Pfizer/BioNTech

Hiperclinica Medlife - Pfizer/BioNTech și Moderna

SCOALA ION CREANGA - Pfizer/BioNTech și Moderna

Centru COLEGIUL TEHNIC TRANSPORTURI TRANSILVANIA - AstraZeneca

2_LICEUL DE INFORMATICA TIBERIU POPOVICIU - AstraZeneca

Centrul Medical Medicover - AstraZeneca
 
Centru Scoala generală „Iuliu Hatieganu” - Pfizer/BioNTech și AstraZeneca

Colegiul Tehnic Anghel Saligny - Moderna

Turda:

Colegiul Național Mihai Viteazu - Pfizer/BioNTech

Câmpia Turzii:  

Hala Agroalimentară - Piața Mureșului - Pfizer/BioNTech

COMANDAMENTUL BAZEI 71 AERIANA - Pfizer/BioNTech

Gherla:

Liceul Kemeny - Pfizer/BioNTech

Dej:

Centrul S de Servicii Sociale Dej - Pfizer/BioNTech

Comandamentul Bazei 4 Logistică - Pfizer/BioNTech

FOSTA SCOALA NR. 5 - Pfizer/BioNTech

Huedin:

Centrul de vaccinare Huedin - AstraZeneca

Florești:

Școala Gimnazială Gheorghe Șincai - Pfizer/BioNTech și AstraZeneca

Baciu:

Căminul Cultural Baciu - Pfizer/BioNTech

Chinteni:

Centru de vaccinare Chinteni - AstraZeneca

Mociu:

Clădirea Cabinetului Medical de Medicină de Familie cu Circuit Separat - AstraZeneca

În acest moment, județul Cluj este al doilea după București în ceea ce privește numărul persoanelor înscrise pe listele de așteptare - aproape 60.000 de persoane. Pe 27 decembrie 2020 România începea campania de imunizare împotriva COVID-19. Acțiunea a fost împărțită în trei etape - primii care au primit vaccinul fiind cadrele medicale. Cea de-a două etapă, care a debutat pe 15 ianuarie,  a fost dedicată vadulților cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate și lucrătorilor care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale, iar pe 15 martie a fost deschisă platforma pentru programări și persoanelor din populația generală, eligibile în etapa a treia.

Comenteaza