Milioane de oameni ar putea să fie deja imuni în faţa COVID-19. Ce spun oamenii de ştiinţă

Milioane de oameni ar putea să fie deja imuni în faţa COVID-19. Ce spun oamenii de ştiinţă

Un studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea Oxford, aduce o nouă speranţă asupra stadiului în care ne aflăm cu progresul răspândirii pandemiei coronavirusului.

Oamenii de ştiinţă au făcut mai multe cercetări şi sunt de părere că pandemia se află într-un punct mai avansat al răspândirii decât s-a crezut iniţial şi estimează că virusul a infectat deja milioane de oameni din toată lumea.

În cazul în care afirmaţiile lor sunt corecte şi demonstrate, acest lucru ar însemna că transmiterea comunitară a virusului a început la mijlocul lui ianuarie şi că majoritatea oamenilor au fost asimptomatici sau au confundat infecţia cu coronavirus cu o simplă răceală.
 
Profesoara Sunetra Gupta, liderul echipei de cercetare, coordonatoarea studiului şi epidemiologul Oxford, a menţionat că susţine în continuare decizia premierului Boris Johnson de a menţine starea de carantină în Marea Britanie, chiar în cazul în care teoria elaborată de ea şi colegii săi se dovedeşte adevărată. Însă, nu este de acord cu descoperirile făcute de Imperial College.
 
"Sunt surprinsă ca a fost acceptată atât de rapid varianta modelului elaborat de ei", a spus Sunetra Gupta, conform Mediafax.
 
Mai mult, dacă rezultatele făcute de oamenii de ştiinţă de la Oxford ar fi valide, ar însemna că milioane de oameni au devenit deja imuni în faţa coronavirusului. De asemenea, Sunetra Gupta consideră că sunt esenţiale efectuare şi crearea cât mai multor teste pentru anticorpi, care să ateste cine a dezvoltat imunitate la virus şi cine nu.

Comenteaza