MINUNILE PRIMĂVERII. Verdeţurile care îţi redau sănătatea şi energia afectate pe timpul iernii

MINUNILE PRIMĂVERII. Verdeţurile care îţi redau sănătatea şi energia afectate pe timpul iernii
Urzicile, ștevia, spanacul, loboda sau leurda au reale puteri terapeutice asupra organismului privat de câteva luni de soare și hrană vie.

Spanacul este o plantă din familia amarantaceelor și a fost cultivată pentru prima oară în Asia de sud-vest.

Încă din copilărie am fost cu toții admiratori ai lui Popeye Marinarul și ne-am străduit să mâncăm spanac doar ca să fim la fel de puternici ca el. Și puterea acestui personaj de desen animat venea din cantitatea mare de fier pe care o conține spanacul. Între noi fie vorba, în anii '30 s-a publicat o statistică eronată privind alimentele cele mai bogată în fier. Astfel, pentru spanac s-a raportat o cantitate de fier de 10 ori mai mare decât în realitate. Dar asta nu îl face mai puțin valoros din punct de vedere nutritiv.

Spanacul conține fier, calciu, clorofilă, beta-caroten (necesar pentru formarea vitaminei A), vitamina C, B6, sodiu și potasiu.

CITEŞTE AICI CONTINUAREA ARTICOLULUI

Comenteaza