Noi date din Israel. Ce eficiență are vaccinul de la Pfizer/BioNTech

Noi date din Israel. Ce eficiență are vaccinul de la Pfizer/BioNTech

Ministerul Sănătăţii din Israel a anunţat ce eficienţă are vaccinul de la Pfizer/BioNTech împotriva COVID-19, la două săptămâni după rapel.

Ministerul Sănătăţii din Israel a anunţat sâmbătă că inocularea celor două doze de vaccin Pfizer / BioNTech are o eficienţă de 95,8% împotriva Covid-19, la două săptămâni după inocularea celei de-a doua doze. De asemenea, ar fi 99,2% eficient în prevenirea formelor grave şi 98,9% în prevenirea morţii, relatează Le Figaro, citat de Mediafax.
 
Datele, adunate până la 13 februarie, au arătat că vaccinarea este eficientă şi la o săptămână după inocularea celei de-a doua doze: la 91,9% pentru a preveni contractarea virusului, la 96,4% pentru a preveni formarea bolii severe şi 94,5% pentru a preveni moarte.
 
"Obiectivul nostru este să continuăm vaccinarea întregii populaţii cu vârsta de peste 16 ani ceea ce ne va permite să revenim la obiceiurile care ne lipsesc," a declarat Hezi Levi, directorul general din Ministerul Sănătăţii.
 
Israelul a lansat o campanie de vaccinare masivă pe 19 decembrie, considerată una dintre cele mai rapide din lume, graţie unui acord cu Pfizer care a permis ţării să obţină rapid milioane de doze în schimbul unor studii biomedicale de date cu privire la efectul vaccinului.
 
Până în prezent, 4,25 milioane de persoane din Israel (dintr-o populaţie de nouă milioane) au primit prima doză de vaccin, potrivit ultimelor cifre ale Ministerului Sănătăţii. Dintre acestea, 2,88 milioane au primit şi a doua doză necesară.

Comenteaza