Pate de post cu până la 13 E-uri! Alertă InfoCons în Postul Crăciunului

Pate de post cu până la 13 E-uri! Alertă InfoCons în Postul Crăciunului

Infocons a realizat un studiu pe etichetele produselor tip pate vegetal ce se regăsesc pe piața din România. 

"În această perioadă, consumatorii caută alternative pentru a înlocui produsele consumate în mod uzual cu unele de post, iar în acest context InfoCons vine în sprijinul acestora cu informații utile despre numărul de aditivi alimentari, cantitatea de zahăr și cantitatea de sare din pateul de post", transmite asociația.

Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor de pe etichetele produselor a rezultat:

Din punct de vedere al procentajului de legume din compoziția pateului de post (pastă vegetală):

  • Broccoli 33% din compoziție
  • Boabe de soia 32 % din compoziție
    Boabe de soia 32 % și ciuperci 3.1% din compoziție
  • Boabe de soia 32 % și masline 2.1% din compoziție
  • Semințe de floarea soarelui 10% din compoziție
  • Masline într-o proporție cuprinsă între 7 și 9% din compoziție
  • Ciuperci într-o proporție cuprinsă între 5 și 8% din compoziție
  • Ardei într-o proporție cuprinsă între 2 și 7% din compoziție
  • Semințe de in 2.5% din compoziție
  • Ceapă verde 2% din compoziție

Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în pateul de post (pastă vegetală), 61.54% din produse au în compoziție E-uri.

Numărul de E-uri variază între 0-13, astfel:

  • 2.56% din produse au în compoziție 13 E-uri;
  • 5.13% din produse au în compoziție 11 E-uri;
  • 5.13% din produse au în compoziție 10 E-uri;
  • 2.56% din produse au în compoziție 9 E-uri;
  • 2.56% din produse au în compoziție 7 E-uri;
  • 12.82% din produse au în compoziție 6 E-uri;
  • 12.82% din produse au în compoziție 5 E-uri;
  • 15.38% din produse au în compoziție 4 E-uri;
  • 2.56% din produse au în compoziție 3 E-uri;
  • 38.46% din produse nu au în compoziție E-uri;

Din punct de vedere al tipurilor de aditivi alimentari regasiți frecvent în pateul de post (pastă vegetală):

  • 58.97% dintre produsele studiate au avut în componență caragenanul (E407);
  • 43.59% dintre produsele studiate au avut în componență monoglutamatul de sodiu (E621);
  • 30.77% dintre produsele studiate au avut în componență acid citric (E330);
  • 30.77% dintre produsele studiate au avut în componență eritorbat de sodiu (E316).

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza