News alert Piaţa "şpăgilor" în spitalele din Cluj. Unde "se dă", cât, dar şi care sunt unităţile medicale în care pacienţii nu au dat bani

Piaţa "şpăgilor" în spitalele din Cluj. Unde "se dă", cât, dar şi care sunt unităţile medicale în care pacienţii nu au dat bani

Organizaţia non-guvernamentale Funky Citizens a lansat o platformă online prin care își propune să ofere o hartă a șpăgii practicate în spitalele publice din România. Evident, pe hartă figurează şi Clujul. "Tarifele" pornesc de la câteva sute de lei şi pot depăşi 1.000 de euro. 

Piatadespaga.ro: "Există, însă, locuri unde problemele se rezolvă fără şpagă. Sau cu şpagă mai puţină. Informaţia asta există la tine, cititorul anonim al acestor rânduri. Îţi mulţumim că ne spui şi nouă, celorlalţi cititori, care vrem să aflăm unde sunt locurile, unde funcţionează instituţiile şi unde lucrează oamenii care nu iau şpagă pentru orice, oricând... Poţi face asta rapid—selectează pe hartă oraşul/adresa unde ţi s-a întâmplat minunea sau păţania şi adaugă informaţia cu un simplu click pe dreapta mouse-ului", scriu iniţiatorii proiectului. 

Cluj-Napoca (*exemple)

200 euro - Ginecologie I (medic, în plic) 

200  euro - Spitalul de Recuperare (medic chirurg, în plic)

350 euro - Institutul oncologic I. Chiricuta (medic, cash)

1.000 euro - Institutul Inimii Nicolae Stancioiu (chirurg, cash)

800 euro - Institutul Inimii Nicolae Stanciou (anestezist, cash)

500 euro - Clinica de Ortopedie si Traumatologie “Alexandru Radulescu” (medic primar, cash)

1.000 euro - Spital pediatrie (medic, cash)

 

Poza noua 15.05.2018

Unii pacienți au ținut să semnaleze şi locurile unde nu au dat bani personalului medical:

Poza noua 15.05.2018Site-ul piatadespaga.ro a fost lansat în anul 2012, fiind o inițiativă a organizaţiei non-guvernamentale Funky Citizens.

Comenteaza