Foto Purificatoare de aer de ultimă generație la Spitalul Clujana

Purificatoare de aer de ultimă generație la Spitalul Clujana
Purificatoare de aer de ultimă generație la Spitalul Clujana
Purificatoare de aer de ultimă generație la Spitalul Clujana
Purificatoare de aer de ultimă generație la Spitalul Clujana

Spitalul Municipal din Cluj-Napoca este primul din România dotat cu purificatoare de aer de ultimă generație, aparatele în valoare de aproximativ 50.000 de lei fiind donate marți unității medicale.

Cele zece purificatoare de aer donate spitalului de firma Klarwin sunt cele mai moderne din lume, prețul unui singur aparat ajungând la aproximativ 1.000 de euro.

"La ora actuală aceste purificatoare de aer sunt cele mai moderne din lume, cu capacitatea de a elimina 99,97% din germeni, viruși și mucegaiuri din aerul din încăperi. Aparatele vor asigura un mediu mai bun, atât pentru pacienți, cât și pentru personalul care lucrează în spital. Din câte știm, Spitalul Clujana este primul din țară care are parte de astfel de aparate. Parteneriatul nostru cu spitalul are la bază zece purificatoare, iar un astfel de aparat costă în jur de 1.000 de euro", a declarat Lucian Pavel, reprezentantul firmei Klarwin, distribuitorul exclusiv al Blueair. 

Purificatoarele sunt produse în Suedia și au o funcție specială care le permite să monitorizeze calitatea aerului non stop, chiar și când sunt oprite.

"Aceste o funcție unică care le permite să monitorizeze calitatea aerului 24/7, inclusiv când sunt oprite. Prin urmare, chiar și atunci când sunt oprite ele controlează calitatea aerului și printr-un curent de plasmă dezinfectează ceea ce se poate aduna în filtre, asigurându-se că aerul din jur este de cea mai bună calitate. De asemenea, purificatoarele pot fi controlate printr-o aplicație. Cei din spital vor putea vedea permanent care este calitatea aerului în interior", a mai explicat Pavel.

Directorul Spitalului Municipal, Nicolae Constantea, spune că a fost plăcut surprins de caracteristicile acestor aparate care duc la eliminarea germenilor bacterieni și a virușilor, inclusiv a SARS- CoV-2.

"Le mulțumim celor de la Klarwin și Blueair pentru sponsorizarea făcută. Am fost surprins plăcut când am citit că 99,99% din virușii SARS-CoV-2 sunt distruși de aceste aparate, dar am văzut că și germenii și virușii sunt distruși de acest purificator. Știm cu toții că infecțiile nosocomiale reprezintă o actualitate la această oră - peste 3 milioane de pacienți pe an în Europa sunt afectați de aceste infecții nosocomiale, care aduc după sine peste 16 milioane de zile de spitalizare, iar tratamentele se ridică la 7-8 miliarde de euro, astfel că suntem fericiți că avem la dispoziție aceste purificatoare care duc la reducerea infecțiilor", a spus medicul Nicolae Constantea.

Comenteaza