Video Rezidenţii de ieri, şomerii de azi. Preşedintele Colegiului Medicilor: "Vor doar în Bucureşti, Cluj, Timişoara"

Rezidenţii de ieri, şomerii de azi. Preşedintele Colegiului Medicilor: "Vor doar în Bucureşti, Cluj, Timişoara"

Anul acesta a început cu stângul pentru cei care au luat examenul de medic specialist din sesiunea octombrie-noiembrie 2018. În ultima zi din anul trecut au expirat contractele de rezidenţi. Vestea bună este că de acum pot profesa.Vestea proastă este că pot profesa peste hotare.

În România nu sunt locuri la stat în marile oraşe. Aşa că mulţi dintre ei iau în considerare şi plecarea din ţară. Astfel, medicii secialişti care termină rezidenţiatul îşi fac şi un plan de rezervă şi anume să profeseze peste graniţă. În primele trei trimestre din 2017 au fost depuse 850 de solicitări ale medicilor care luau în calcul să lucreze în altă ţară. În 2018, numărul lor în aceeaşi perioadă de timp a fost uşor mai scăzut, cu doar 786 de astfel de solicitări.

„Medicii aştia nu toţi neapărat au plecat. Oamenii aceştia şi-au cerut documentele de plecare. Ei nu îşi găsesc de lucru pentru că nu doresc să lucreze decât în Bucureşti, Cluj, Târgul Mureş, Iaşi şi Timişoara, altminteri locuri de muncă sunt multe în spitalele din ţară”, a declarat Gheorge Borcean, preşedintele Colegiului Medicilor din România, citat de Digi24.ro. 

Comenteaza