REZISTĂ 5000 de ANI: previne CANCERUL, alungă ALERGIILE, vindecă ULCERUL, creşte PERFORMANŢA SPORTIVĂ

REZISTĂ 5000 de ANI: previne CANCERUL, alungă ALERGIILE, vindecă ULCERUL, creşte PERFORMANŢA SPORTIVĂ
Licoare fermecată, este cunoscută din timpuri străvechi şi folosită atât ca aliment, cât şi ca medicament. În antichitate era pusă la un loc de cinste, fiind utilizată în ritualurile religioase. Nu degeaba: tratează, previne şi vindecă o sumedenie de afecţiuni.

Lichid siropos produs natural de către albine ca hrană pentru ele însele, mierea are culoarea aurie şi un gust delicios, inconfundabil. După ce albinele culeg nectarul de la o floare, îl amestecă cu produse chimice din saliva lor pentru a rezulta mierea. Ea este recunoscută de mii de ani pentru beneficiile pe care le aduce pentru sănătate, dar şi pentru frumuseţe.

Bun energizant

Numeroase cercetări au arătat că glucoza din mierea de albine împreună cu celelalte tipuri de zahăr natural care se găsesc în compoziţia ei măresc rezistenţa şi oferă energie organismului. În loc să alegi zahărul rafinat, specialiştii recomandă să te bazezi cu încredere pe mierea de albine naturală.

Întăreşte sistemul imunitar

Proprietăţile antioxidante şi anti-bacteriane ale mierii pot să îmbunătăţească sistemul digestiv, te ajută să te menţii sănătos şi să lupţi împotriva bolilor.

Previne cancerul

Propolisul conţine fitochimicale care au numeroase proprietăţi de prevenire a cancerului şi proprietăţi anti-tumorale. Printre substanţele binefăcătoare sunt: acidul cafeic, metal cafet, feniletil cafeat etc. Aceste substanţe previn cancerul de colon prin inhibarea activităţii a două enzime implicate în producerea de compuşi ce cauzează cancerul.

Oferă un somn bun şi relaxat

Mierea conţine 80% zaharuri naturale care ridică uşor nivelul insulinei, ajutând triptofarnul (substanţa resposabilă cu somnul) să ajunga mai repede la creier. Este indicat să iei o linguriţă de miere seara, înainte de culcare, în special dacă ai insomnii.

Creşte performanţa sportivă

Deşi multi sportivi se bazează în primul rând pe carbohidraţi pentru a face faţă unui antrenament solicitant, glucoza din compoziţia mierii este chiar mai valoroasă pentru a creşte rezistenţa fizică şi nivelul de energie. Încearcă să iei o linguriţă de miere înainte de antrenament sau prepară-ţi o limonadă proaspată din lâmaie şi miere.

Conferă străluciere părului

Pentru ca părul să strălucească este recomandat ca acesta s fie tratat cu un amestec de miere, apă şi suc de lămâie, se formează o mască ce se aplică pe părul uscat şi se menţine timp de câteva ore după care se spală cu apă calduţă şi se şamponează.

Leac pentru mahmureală

Mierea este o sursă foarte concentrată de fructoză, o formă de zahăr care accelerează oxidarea alcoolului în ficat. Consumaţi miere, dacă aţi avut parte de o noapte sălbatică; aceasta ajută la eliminarea alcoolului care rămâne în corpul dumneavoastră.

Ameliorează tusea

Într-un studiu realizat de Universitatea Penn, s-a descoperit că mierea are un efect mult mai puternic în ameliorarea tusei decât orice alt medicament prescris de medic. Studiul realizat de către doctorul Ian Paul a identificat că o cantitate redusă de miere consumată înainte de culcare a avut un rezultat foarte bun în cazul copiilor care sufereau de o tuse puternicî pe timpul nopţii.

Menţine dinţii sănătoşi

O linguriţă de miere şi o cană cu apă călduţă este tot ce trebuie pentru o dantură sănătoasă. Dacă se spală gura cu acest amestec, mierea curăţă şi omoară germenii şi oferă o repiraţie mai proaspată.

Te scapă de alergii

Dacă ai alergie de sezon, naturiştii recomandă să consumi zilnic câte puţină miere timp de două luni şi înainte de anotimpul care-ţi înrăutăţeşte simptomele. Explicaţia este una simplă: albinele transportă polenul responsabil cu exacerbarea simptomelor, iacesta rămâne în miere, iar acest lucru permite organismului să se obişnuiască cu această substanţă şi să nu reacţioneze agresiv.

Vindecă tăieturile şi juliturile

Mierea de albine are proprietăţi antibacteriene şi împiedică infectarea zonelor cu tăieturi minore şi julituri. Datorită consistenţei groase, mierea nu permite bacteriilor să pătrundă în rană. Dacă te-ai julit sau te-ai tăiat aplică puţină miere de albine şi bandajează zona afectată.

Contribuie la frumuseţe

Mierea este combinată cu lămaie, ovăz sau alte ingrediente şi creme. Există multe semne care indică dispariţia petelor şi a acneei, datorită utilizării de miere, precum şi furnizarea de elasticitate la nivelul feţei şi gâtului, evitând apariţia ridurilor. De asemenea, acest nectar este folosit şi pentru prepararea şamponului sau săpunului.

Vindecă ulcerul

Medicii susţin că mierea de albine ucide bacteria Helicobacter pylori, resposabilă de dezvoltarea gastritei care dacă nu este tratată poate să conducă la ulcer.

Comenteaza