Se deschid noi centre de vaccinare, inclusiv la Cluj

Se deschid noi centre de vaccinare, inclusiv la Cluj

Coordonatorul CNCAV, medicul Valeriu Gheorghiță, a anunțat marți că se pregătește deschiderea unor noi centre și fluxuri vaccinare, începând de săptămâna viitoare.

În acest moment, România are 808 centre de vaccinare, cu 1.159 de fluxuri, dintre care 760 de centre active - cu 1.089 de fluxuri, centre inactive, dar care au liste de așteptare și urmează să fie deschise, 48 - cu 70 de fluxuri. De asemenea, sunt 57 de centre active ale MApN - pentru vaccinarea cu serul de la Pfizer și 37 pentru cel cel de la AstraZeneca, plus 36 de centre din rețeaua MAI pentru vaccinarea cu serul de la Pfizer și 28 pentru cel cel de la AstraZeneca.

"Din data de 23 martie, vom deschide 165 de cabinete noi de vaccinare la nivel național, ele vor fi alocate cu prioritate către județele și localitățile cu incidență cumulată mare a cazurilor. (...) De asemenea, din 5 aprilie, vom deschide alte noi cabinete de vaccinare - se lucrează la această analiză, pentru a putea vaccina aproximativ 40.000 de persoane zilnic, de la compania Pfizer", a precizat, marți, medicul Valeriu Gheorghiță, în conferința de presă de la Palatul Victoria.

De de la deschiderea etapei a treia de vaccinare pentru populația generală în cele 9 municipii cu o incidență crescută a cazurilor, printre care și Cluj-Napoca, au fost vaccinate 6.985 de persoane.

Comenteaza