Starea de alertă va fi prelungită cu încă 30 de zile

Starea de alertă va fi prelungită cu încă 30 de zile

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a propus prelungirea stării de alertă pe teritoriul României pentru încă 30 de zile.

CNSU propune prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile începând cu 12 februarie. Restricţiile rămân aceleași, iar în calculul incidenței vor fi introduse și focarele de COVID.

”Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat astăzi, 10 februarie 2021, Hotărârea numărul 8. Prin această Hotărâre se propune prelungirea Stării de Alertă, pe o perioadă de 30 de zile, pe teritoriul României, păstrarea măsurilor de prevenţie adoptate la nivel national şi includerea focarelor de COVID – 19 în calcularea incidenţei privind răspândirea noului tip de coronavirus”, a transmis, miercuri, CNSU.

"HOTĂRÂRE:

Art. 1 - Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul naţional, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12.02.2021.

Art. 2 - Măsurile de prevenire şi control a infecţiilor generate de virusul SARS-CoV-2, necesar a fi adoptate începând cu data de 12.02.2021, în contextul epidemiologic actual, sunt prevăzute în anexă la prezenta.

Art. 3 - Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, pentru punere în aplicare prin ordine şi acte administrative ale conducătorilor acestora".

Documentul urmează să fie supus aprobării Guvernului.

Comenteaza