"Taxa pe boală", pe ducă! Senatorii au votat eliminarea impozitării concediilor medicale

"Taxa pe boală", pe ducă! Senatorii au votat eliminarea impozitării concediilor medicale

Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a depus un amendament pentru eliminarea impozitului de 10% pe concediile medicale, care a fost adoptat în comisii. Proiectul urmează să fie votat luni în Plenul Senatului.

Senatul a eliminat, luni, impozitarea de 10% pe concediile medicale, senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc afirmând că, prin amendamentul adoptat, s-a eliminat şi impozitarea concediului de maternitate şi impozitarea concediului pentru îngrijirea copilului bolnav. Proiectul merge la Camera Deputaţilor, for decizional.

Amendamentul pentru eliminarea impozitării cu 10% a concediilor medicale a fost adoptat în comisiile reunite de Muncă și Buget-Finanțe din Senat. Pe 5 februarie, senatoarea Nicoleta Pauliuc a anunțat că grupul parlamentarilor PNL a depus un amendament în vederea eliminării impozitării concediilor medicale.
 
“Impozitarea cu 10% a concediilor medicale nu este de natură să crească semnificativ încasările bugetare. Dacă sunt concedii medicale false, sunt instituții ale statului care trebuie să rezolve situația. Introducerea acestei taxări paușale poate avea efecte negative asupra stării de sănătate a populației. Bolnavii au nevoie să se îngrijească de starea lor de sănătate, nu să se gândească și la acest tip de impozitare a suferinței lor. Nu putem accepta ca în momentul în care un pacient oncologic se îmbolnăveşte, merge la tratament, concediul medical pe care statul i-l dă pentru susţinerea ca el să meargă mai departe şi să obţină victoria cu acest diagnostic, să fie impozitat. Din punctul meu de vedere, şi partea financiară, dar şi aspectul psihologic, sunt foarte importante în susținerea acestei decizii în favoarea pacienților români”, a declarat senatoarea Nicoleta Pauliuc, în cadrul dezbaterii “Cancerele în rândul femeilor - direcții de acțiune pentru îmbunătățirea prevenției, a diagnosticului precoce și a accesului timpuriu la tratament” prilejuite de Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului.

loading...
Comenteaza