Uleiul NECREZUT de SĂNĂTOS: luptă împotriva CANCERULUI, reduce COLESTEROLUL şi ameliorează ARTRITA

Uleiul NECREZUT de SĂNĂTOS: luptă împotriva CANCERULUI, reduce COLESTEROLUL şi ameliorează ARTRITA
Pare o contradicţie în termeni, dar nu e. Deşi în mod normal uleiurile sunt cât se poate de nesănătoase, iar consumul lor trebuie redus cât de mult posibil, această regulă nu se aplică şi în cazul acestuia. Net superior celui de măsline, acest ulei luptă eficient împotriva afecţiunilor.

Seminţele de rapiţă sunt un excelent supliment nutritiv, iar uleiul obţinut din ele este bogat în vitaminele E, A, B1, B2 şi betacaroten. Acest ulei conţine şi calciu, fier, sodiu, fosfor, potasiu, acizi graşi monosaturaţi, acid oleic, acid linoleic, acizi saturaţi. Cei mai importanţi dintre ei sunt acizii omega 3 şi omega 6, care ajută la scăderea colesterolului rău din sânge, buna funcţionare a inimii şi a creierului, la reducerea inflamaţiilor şi la dezvoltarea normală a organismului.

Reduce riscul de infarct

Uleiul de rapiţă conţine un nivel ridicat de steroli, substanţe extrem de benefice în lupta cu bolile de inimă. Produsele ce conţin cel puţin 0,4 grame de steroli din plante pe porţie, printre care se numără şi acest ulei, pot reduce riscul infarctului şi pot micşora nivelul de colesterol rău cu 10-15%.

Protejează împotriva radicalilor liberi

Bogat în vitamina E, un antioxidant necesar pentru a menţine integritatea membranelor celulare, uleiul de rapiţă protejează pielea de radicalii liberi. O linguriţă de ulei de rapiţă conţine 15% din necesarul zilnic de vitamina E.

Previne cancerul

Unele studii au demonstrat că uleiul de rapiţă poate avea efecte benefice în lupta împotriva mutaţiilor celulelor, care duc la apariţia cancerului. Potrivit unui studiu realizat în 2011, uleiul de rapiţă reducă incidenţa apariţiei tumorilor la animale cu 50%, comparativ cu uleiul de porumb, şi ajută la prevenirea cancerului de colon.

Ameliorează artrita

Datorită acizilor omega 3, uleiul de rapiţă ajută la reducerea inflamaţiilor şi la ameliorarea durerilor de articulaţii. Persoanele care suferă de artrită pot folosi acest ulei pentru a-şi ameliora simptomele. Beneficiile uleiului de rapiţă se pot vedea şi în alte afecţiuni inflamatorii, cum ar fi bolile tractului digestiv.

 

Comenteaza