Vaccinul împotriva coronavirusului, aproape de finalizare

Vaccinul împotriva coronavirusului, aproape de finalizare

Oamenii de știință israelieni lucrează la un vaccin împotriva noului coronavirus și spun că acesta ar putea fi gata în câteva săptămâni.

Anunțul a fost făcut de ministrul israelian al Stiintei si Tehnologiei, Ofir Akunis, care a precizat ca din momentul in care vaccinul este gata va mai dura 90 de zile pentru a finaliza procesul de reglementare, dar probabil ceva mai mult pana cand va ajunge pe piață, noteaza The Jerusalem Post.

"Felicitări MIGAL (Institutul de cercetare din Galileea) pentru această descoperire interesantă", a spus Akunis. "Sunt încrezător că vor avea loc progrese rapide, care să ne permită să oferim un răspuns necesar la amenințarea globală gravă a COVID-19", a adăugat Akunis.

De patru ani, o echipă de oameni de știință de la MIGAL dezvoltă un vaccin împotriva virusului bronșitei infecțioase (IBV), care provoacă o boală ce afectează păsările de curte. Eficacitatea vaccinului a fost dovedită în studiile preclinice efectuate la Institutul Veterinar.

Oamenii de știință au secventiat acum ADN-ul noului coronavirus care a cauzat focarul actual la nivel mondial, l-au examinat și au constatat că acest coronavirus care afectează păsările de curte are o similaritate genetică cu cel uman și că folosește același mecanism de infecție. Dr. Chen Katz, liderul grupului MIGAL a explicat că, în aceste condiții, crește probabilitatea realizării unui vaccin uman eficient într-o perioadă foarte scurtă de timp.

"Să-i spunem noroc pur", a spus el. "Am decis să alegem coronavirusul că model pentru sistemul nostru, doar ca dovadă a conceptului tehnologiei noastre", a spus Katz.

"Tot ce trebuie să facem este să reglăm sistemul la noua secvență și sperăm ca în câteva săptămâni să avem vaccinul. Da, în câteva săptămâni, dacă totul funcționează, am avea un vaccin pentru a preveni coronavirusul", a mai adăugat Katz.

David Zigdon, CEO al Institutul de cercetare din Galileea a precizat că vaccinul va fi unul oral și că va fi accesibil publicului general.

 “Având în vedere nevoia urgentă la nivel global a unui astfel de vaccin, facem tot ce putem să accelerăm dezvoltarea acestuia”, a spus Zigdon.

Comenteaza