Vaccinurile împotriva Omicron ar putea fi disponibile din toamnă

Vaccinurile împotriva Omicron ar putea fi disponibile din toamnă

Uniunea Europeană se confruntă cu o nouă creştere a cazurilor de COVID-19 după ridicarea restricţiilor.

Datele privind vaccinurile COVID adaptate pentru varianta Omicron ar putea fi disponibile între aprilie şi iulie. Ar deschide calea pentru aprobare lor în vară, spune directorul pentru strategia de vaccinare din Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), Marco Cavaleri.

Producătorii de vaccinuri precum Moderna şi Pfizer au început să testeze vaccinurile COVID-19 concepute pentru Omicron, după ce datele au arătat că două doze iniţiale de vaccin COVID-19 oferă doar o protecţie parţială împotriva acestei variante, scrie Reuters, citat de Mediafax.

Pe baza datelor, EMA va decide asupra unui termen pentru o eventuală acordare a aprobării.

Agenţia speră să dispună de date în această vară, crescând astfel şansele ca un vaccin să fie disponibil pentru utilizare în toamnă, a adăugat Marco Cavaleri.

În Uniunea Europeană se înregistrează o creștere a numărului de cazuri COVID-19 după ridicarea restricţiilor.

„În timp ce multe ţări europene elimină restricţiile şi revin la viaţa normală, am observat că rata de infectare este din nou în creştere, după o scădere constantă în ultimele săptămâni, iar acest lucru pare să fie legat de circulaţia crescută a subvariantei Omicron BA2, care pare să fie mai contagioasă decât celelalte variante", a afirmat Cavaleri.

Comenteaza