Secretarul general al CNR UNESCO, pe tema Educației: Nu facem distincţia între o învăţare bazată pe competenţe şi una bazată exclusiv pe discipline

Secretarul general al CNR UNESCO, pe tema Educației: Nu facem distincţia între o învăţare bazată pe competenţe şi una bazată exclusiv pe discipline

Secretarul general al Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, Madlen Şerban, a afirmat la Conferinţa Europeană pentru Transformarea Educaţiei, că "ceea ce noi facem în proiectarea didactică în general este următorul lucru: nu facem distincţia între o învăţare bazată pe competenţe şi aceea care se bazează exclusiv pe discipline".

“Ceea ce noi facem în proiectarea didactică în general este următorul lucru: nu facem distincţia între o învăţare bazată pe competenţe şi aceea care se bazează exclusiv pe discipline”, a declarat secretarul general al Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, Madlen Şerban, în cadrul Conferinţei Europeane pentru Transformarea Educaţiei, transmite Agerpres, preluat de Edupedu.ro.

Madlen Șerban a spus că „dezbaterea în spaţiul public este ‘Vreau ore de Educaţie Fizică’, ‘Vreau ore de Istorie’… oricare ar fi disciplina. Nu aceasta este discuţia. De ce le vreau, unde vreau să ajung, în formarea, în profilul pe care îl pun în discuţia oamenilor cărora le propunem ca împreună, într-un dialog al generaţiilor, să îi formăm. (…) Conţinuturile sunt cele care permit experienţele de învăţare”.

Şerban a afirmat că, în final, trebuie să se răspundă la întrebarea “Cine învaţă?”

”Învaţă oamenii, învaţă organizaţiile şi învaţă şi comunităţile”, a arătat ea.

Conferinţa Europeană pentru Transformarea Educaţiei „Promovarea competenţelor transversale ale tinerilor în noua UE şi în perspectiva viziunii SDG 2030 a ONU” a avut loc miercuri la Rectoratul Universităţii din Bucureşti.

Comenteaza