Un salvamontist a murit după ce a fost prins de avalanșa puternică de la Bâlea Lac. Victima avea doar 33 de ani

Un salvamontist a murit după ce a fost prins de avalanșa puternică de la Bâlea Lac. Victima avea doar 33 de ani
| Foto: salvamont sibiu

O avalanşă de mari dimensiuni s-a produs la Bâlea Lac. În urma acestui eveniment nefericit, un salvamontist a decedat.

Trupul salvamontistului care a decedat, vineri, 16 februarie, într-o avalanşă produsă în zona Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş, a fost adus la Bâlea Cascadă, la baza muntelui, de unde urmează să fie preluat de cei de la Medicină Legală.

"Victima a fost adusă la Balea Cascadă şi urmează să fie predată IML-ului. Victima era în vârstă de 33 ani, angajat în SPJ Salvamont Sibiu", a precizat Dan Popescu, conform Agerpres.

Salvamontistul care a decedat a fost prins într-o avalanşă de mari dimensiuni şi a decedat în urma impactului cu nişte stânci peste car a fost aruncat de avalanşă.

"Avalanşa a avut linie de fractură undeva la 250 metri şi cale de rulare 400 metri diferenţă de nivel, lungime 800 metri. Victima a suferit leziuni incompatibile cu viaţa din cauza impactului cu stâncile peste care a fost aruncat", a mai spus Dan Popescu.

În zonă a fost solicitat şi elicopterul SMURD, în speranţa că salvamontistul prins sub avalanşă va putea fi salvat, a transmis ISU Sibiu.

O avalanşă de mari dimensiuni a avut loc şi joi, în zona turistică Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, însă atunci nu a fost nimeni rănit, turiştii fiind în acel moment în cabane, informa atunci Salvamont Sibiu.

Meteorologii au avertizat că este risc mare, de gradul patru din cinci, de producere de avalanşe, la peste 1.800 de metri altitudine, în munţii Făgăraş, Parâng, Şureanu, Ţarcu şi Godeanu. Sub altitudinea de 1.800 de metri este risc însemnat, de gradul trei din cinci, de producere de avalanşe în munţii Făgăraş, Parâng, Şureanu, Ţarcu şi Godeanu.

La Bâlea Lac se menţine cel mai mare strat de zăpadă de la o staţie meteo din România, de 1,7 metri, potrivit meteorologilor.

Comenteaza