SMURD, 10 misiuni de salvare a unor nou-născuți în ultima zi. Jumătate au fost intervenții ale echipei de la Cluj

SMURD, 10 misiuni de salvare a unor nou-născuți în ultima zi. Jumătate au fost intervenții ale echipei de la Cluj
| Foto: DSU

În ultimele 24 de ore, echipele de intervenție nou-născuți din cadrul SMURD au efectuat la nivel național un număr de 10 misiuni de salvare, dintre care 5, efectuate de echipaje din Cluj.

Echipele de intervenţie nou-născuţi din cadrul SMURD Cluj au efectuat în ultimele 24 de ore 5 misiuni de salvare. Misiunile au constat în transportul nou-născuților la diferite unități medicale pentru efectuarea unor consultații sau tratamente de specialitate.

Astfel, conform Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, prima solicitare a avut loc ieri, în cursul dimineții, pentru un băiețel de 14 zile. Echipele medicale au efectuat un transfer în vederea consultului, de la Spitalul Ginecologie 1 Cluj-Napoca, la Clinica ORL Pediatrie Cluj-Napoca.

La scurt timp, echipajele au fost alocate la caz pentru efectuarea unui transport de la Spitalul Ginecologie 1 Cluj-Napoca la Institutul Imogen, a unei fetițe de 18 zile cu diagnostic de convulsii neonatale.

O altă misiune de salvare a presupus transportul unui nou-născut, în vârsta de doar o zi, sex masculin, cu o malformație congenitală, de la Maternitatea Zalău (SJ) la Clinica Ginecologie 1 Cluj-Napoca.

Echipajul TIM de TIP C1 NEONAT a fost alocat pentru efectuarea unui transfer în vederea consultului, a unei fetițe, de la Clinica Ginecologie I Cluj-Napoca, la Clinica ORL pentru Copii Cluj-Napoca.

Tot în cursul zilei de ieri, elicopterul SMURD Târgu Mureș a intervenit pentru salvarea vieții unui nou-născut în vârstă de 9 zile, diagnosticat cu afecțiuni cardiace. Micuțul a fost preluat de la Cluj-Napoca și transportat aerian la Târgu Mureș, unde a fost predat medicilor de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Potrivit DSU, misiunile de salvare a nou-născuților au fost asigurate de echipe mixte de intervenție, formate din medici, asistenți medicali și conducători auto-paramedici, iar scopul lor a fost de a asista și transporta pacienți nou-născuți cu necesități medicale critice sau stabile pentru consult, tratament sau transfer între spitale.

Comenteaza