România se bate din nou cu Spania, la Cluj. În Cupa Davis

România se bate din nou cu Spania, la Cluj. În Cupa Davis
După cele două meciuri de Fed Cup cu Spania, respectiv cu Germania, Sala Polivalentă va găzdui şi o partidă de Cupa Davis: cea dintre România şi Spania.

Federația Română de Tenis (FRT) a anunţat marţi dimineaţa că a fost stabilit orașul care va găzdui întâlnirea de Cupa Davis by BNP Paribas dintre România și Spania, din turul 2 al Grupei I, zona Euro/Africană, din 15-17 iulie.

Astfel, după consultări cu componenții echipei României și cu căpitanul nejucător Andrei Pavel, s-a decis ca meciul să se joace în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, suprafaţa de joc urmând să fie anunțată ulterior.

"Suntem bucuroși că spectatorii din Cluj vor putea vedea la lucru echipa de Cupa Davis a României într-un meci atât de important cu o echipă precum cea a Spaniei", a declarat Răzvan Itu, vicepreședintele FRT, pentru site-ul federaţiei. 

Informaţia a fost confirmată şi de edilul municipiului, Emil Boc, care a postat un scurt mesaj de încurajare la adresa României pe pagina sa de Facebook.

Spania este de cinci ori câştigătoare a Cupei Davis. Din echipă au făcut parte, la ultimul meci al ibericilor (5-0 cu Danemarca), Rafael Nadal, numărul 5 ATP, David Ferrer, numărul 8, Roberto Bautista Agut, locul 18, şi Fernando Verdasco, aflat pe poziţia 64. Căpitanul nejucător este o fostă jucătoare celebră din circuitul WTA, Conchita Martinez.

Pentru a ajunge să joace împotriva Spaniei, România a trecut de Slovenia, scor 4-1. Pentru echipa noastră evoluează Adrian Ungur, 193 mondial, Marius Copil, 202, la simplu, respectiv perechea Horia Tecău (locul 3 ATP la dublu) - Florin Mergea (poziţia a 11 mondială la dublu).

Comenteaza