12 ani fără Dan Anca: ”Era un băiat liniștit, l-a iubit toată lumea”

12 ani fără Dan Anca: ”Era un băiat liniștit, l-a iubit toată lumea”
Astăzi se împlinesc 12 ani de când Dan Anca, un jucător emblemtic din istoria Universității Cluj, a plecat să dribleze printre stele.

A îndeplinit pe rând calitatea de jucător, antrenor și conducător al Universității Cluj. A strâns 318 partide și a marcat 25 goluri pentru "Șepcile roșii" în prima ligă. A evoluat pentru formații precum Chimia Turda și Unirea Dej, dar cea mai lungă perioadă din cariera de fotbalist a dedicat-o lui ”U” Cluj (1964-1980).

Pe 15 ianuarie 1969, a jucat cu Naționala României împotriva Angliei, pe Wembley, într-un meci încheiat la egalitate, 1-1, în care l-a avut ca adversar direct pe Sir Bobby Charlton. E singurul clujean care a evoluat în "Templul Fotbalului Mondial", notează fcuniversitateacluj.ro.

Omagiat de Peluza ”Șepcile roșii”

Pe 20 octombrie 2005, la doar 58 ani, Dan Anca a trecut la cele veșnice. Astăzi, la 12 ani de la dispariția sa, membri ai Peluzei ”Șepcile roșii” au venit la mormânt pentru a-i aduce un omagiu. ”Regrete vom avea doar în astfel de momente. Dan Anca, odihnește-te în pace!”.

Răducanu: ”Dan Anca era un băiat liniștit”

Fostul său coleg de la Națională, Rică Răducanu, nu l-a uitat. Într-un interviu acordat în luna ianuarie, pentru ZIUA de CLUJ, cel supranumit "Tamango" și-a amintit cum a ajuns Dan Anca la prima reprezentativă.

"În acei ani era greu să ajungi acolo, iar Dan Anca a avut o conjunctură bună. Dan Coe se retrăsese din națională, iar Boc fusese arestat. Au sărit din schemă mai mulți jucători și a fost nevoie de un fotbalist liniștit, cuminte. Iar Anca se încadra perfect. Era un băiat la locul lui, nu obișnuia să bea, nu se certa cu nimeni. L-a iubit toată lumea", declara fostul portar.

Comenteaza