A fost cu un pas în Giuleşti, dar a ajuns la Universitatea

A fost cu un pas în Giuleşti, dar a ajuns la Universitatea
Înainte de a ajunge al “U” Cluj, Balauru a avut ofertă pe masă de la Rapid.

Portarul şi-a dat acordul pentru a juca în Giuleşti, dar mutartea a picat după ce FCM Târgu Mureş a solicitat în schimbul său 300.000 de euro. El a mai fost dorit în această vară de FC Braşov şi Viitorul Constanţa, dar a ales Universitatea. "E cea mai bună soluţie pentru mine, "U" nu se compară cu Braşov sau Viitorul", povesteşte goalkeeper-ul.

Intrat în poartă abia la trei zile după venirea la Universitatea, Balauru a terminat meciul fără să primească gol. A avut câteva intervenţii sigure, a ieşit pe centrări, per total, a avut o evoluţie fără greşeală. Goalkeeper-ul speră să continue în aceeaşi manieră, cu toate că pentru "studenţi" urmează o deplasare foarte dificilă pe terenul Stelei. "M-am simţit foarte bine, deşi a fost primul meci. Am avut ceva emoţii, chiar la început, la acea bară a lui Predescu (minutul 3 - n.r.), dar am meritat cu prisosinţă cele trei puncte. Am dominat partida, am avut o sumedenie de ocazii, am fost clar peste ei. Eu am debutat în Liga 1, cu Târgu Mureş, chiar împotriva Bistriţei. Aseară i-am bătut, îmi priesc meciurile cu Gloria", a povestit Balauru.

În vârstă de 22 de ani, portarul a nu a dus lipsă de oferte după retrogradarea lui FCM Târgu Mureş. El s-a aflat pe lista Rapidului, fiind dorit de Ioan Ovidiu Sabău, tehnician cu care a lucrat la Târgu Mureş. Goalkeeper-ul a fost la un pas să ajungă în Giuleşti, dar negocierile au intrat în impas din cauza sumei solicitate de mureşeni pentru un transfer definitiv: 300.000 de euro. În afară de Rapid, FC Braşov şi Viitorul Constanţa au mai încercat să-l achiziţioneze. "Nu am dus lipsă de oferte şi până la urmă am ajuns la Universitatea Cluj, o echipă de mare tradiţie. Mi-am dorit foarte mult să rămân în circuitul primei ligi, "U" Cluj nu este un nume oarecare şi voi încerca să apăr fără greşeală. "U" nu se compară cu Braşov sau Viitorul. Cei de la Târgu Mureş m-au sunat într-o zi şi mi-au spus că mă doreşte Universitatea, m-au întrebat ce vreau să fac şi am acceptat imediat propunerea", a adăugat Balauru. Dragoş Balauru a venit sub formă de împrumut până la finalul campionatului.

"E printre cei mai buni"

Managerul Universităţii l-a lăudat pe Balauru, considerându-l unul dintre cei mai buni portari din România. „Am tot căutat soluţii după accidentarea lui Boşneag şi l-am adus pe unul dintre cei mai buni. Este un băiat serios, are valoare, a demonstrat acest lucru. Sunt foarte mulţumită că am reuşit să îl aducem la Universitatea Cluj", a explicat Anamaria Prodan.

 

 

Etichete
Comenteaza