A plecat, a tăcut, dar e „lovit" sub centură de Mureşan: Andone, considerat responsabil pentru erorile defensivei "ceferiste"

A plecat, a tăcut, dar e „lovit
Fostul antrenor al „feroviarilor" a fost atacat de preşedintele CFR-ului după meciul cu FC Botoşani, din Cupa României.
">

Oficialul "ceferiştilor" îl consideră pe Andone vinovat pentru lipsa de organizare a apărării. Fără să-i pronunţe numele, Mureşan l-a scos ţap ispăşitor pe Andone pentru carenţele din jocul CFR-ului. "Sper ca noul antrenor (Paulo Sergio - n.red.) să reuşească să repare erorile din defensivă şi lipsa de organizare", a spus Mureşan.

Andone a părăsit echipa din Gruia la fel ca în primul mandat, pe uşa din spate. Fără să o recunoască public, „Fălcosul" e dezamăgit de felul în care a fost tratat de club şi a anunţat recent că va reveni la CFR doar dacă în conducere va fi Arpad Paszkany. Antrenorul se află în relaţii reci cu preşedintele Iuliu Mureşan şi cu directorul sportiv Răzvan Zamfir, dar evită să iasă cu declaraţii în mass-media pentru că a păstrat o relaţie de amiciţie cu patronul Arpad Paszkany. Pentru subordonaţii săi, Zamfir şi Mureşan, Andone nu mai are nici un pic de respect după ce a avut mai multe neîinţelegeri cu aceştia şi s-a simţit trădat în special de Mureşan.


Andone a calificat echipa în Liga Campionilor, unde a şi obţinut patru puncte, suficiente pentru a spera la o calificare în primăvară, dar de rezultatele din competiţia internă a profitat Mureşan. Conducătorul s-a plâns lui Paszkany că echipa nu e pregătită şi nu l-a susţinut nici un moment pe Andone în momentele dificile. „Fălcosul" a fost dezamăgit de lipsa de susţinere şi a aflat că Mureşan i-a căutat înlocuitor încă din vară.

De altfel, într-un interviu apărut în ProSport, portughezul Augusto Inacio a recunoscut că a purtat negocieri cu Mureşan chiar înainte de începerea Ligii 1. „Da, am discutat cu Mureşan la începutul sezonului despre o posibilă colaborare", spunea Inacio. Între timp, echipa s-a calificat în grupele Ligii după patru victorii consecutive, cu Slovan Liberec şi FC Basel, iar Paszkany i-a dat credit tehnicianului român. Mureşan nu l-a mai susţinut, însă, iar după înfrângerea cu Rapid, 2-3, din Giuleşti, preşedintele a început să facă din nou lobby pentru schimbarea băncii tehnice. A urmat şi înfrângerea de pe Naţional Arena cu Steaua, după care Mureşan a cerut ca Andone să fie înlocuit, dar s-a opus din nou Paszkany. „Fălcosul" a aflat că e vorbit pe la colţuri şi „lucrat" şi a întrerupt orice relaţie cu Mureşan. CFR a pierdut cu Viitorul Constanţa pe teren propriu, iar „Fălcosul" a anunţat că pleacă la o zi distanţă după meci, dar Paszkany l-a rugat să mai rămână pentru partida cu Galatasaray. Andone a acceptat, dar l-a anunţat că indiferent de rezultat va pleca de la echipă. În ziua partidei de la Istanbul el a lăsat să se înţeleagă că e la ultimul meci pe banca ceferistă: "După atâţia ani de carieră nu mi se pare normal să apară atâtea nume prin presă, nume de antrenori care îmi vor lua locul. Dacă nu sunt susţinut, eu plec", spunea antrenorul.

De la plecarea de la CFR, Andone a refuzat să mai vorbească de echipa din Gruia, însă Mureşan „l-a înţepat" şi după meciul cu FC Botoşani din Cupa României. „Sper ca noul antrenor (Paulo Sergio-n.r.) să reuşească să repare erorile din defensivă şi lipsa de organizare", a spus Mureşan imediat după meci, cu dedicaţie directă pentru Andone.

Contactat de ZIUA de CLUJ, „Fălcosul" a refuzat să intre în polemică cu Mureşan. „Nu mai vreau să vorbesc despre CFR, cel puţin nu în acest moment", s-a rezumat să spună Andone.

„Omul preşedintelui"

„Fălcosul" a fost dezamăgit şi de anumiţi fotbalişti, în special de Ricardo Cadu. Căpitanul a început să-l conteste după insuccesul de pe terenul Rapidului şi tot Cadu a fost suspectat că merge şi îi dă raportul preşedintelui vis-a-vis de tot ceea ce se întâmplă în vestiar. 7


Nu a apucat Liga în primul mandat

În 2008, Andone a obţinut primul titlu cu CFR Cluj, dar a fost demis de la cârma echipei înainte de a apuca să antreneze în Liga Campionilor, în locul său fiind instalat italianul Trombetta. „Fălcosul" se află încă de atunci în relaţii reci cu preşedintele Iuliu Mureşan, dar a acceptat să lucreze din nou cu el datorită prieteniei pe care a păstrat-o cu Arpad Paszkany. 7

 

 

Comenteaza