Aduc şi un sârb: „U" a încheiat cantonamentul, dar mai forţează un ultim transfer

Aduc şi un sârb: „U
„Studenţii" s-au întors acasă după trei săptămâni petrecute în Antalya şi vor avea câteva zile libere. Deşi până la meciul cu Steaua mai e puţin peste o săptămână, clujenii vor să mai dea o ultimă lovitură pe piaţa transferurilor.

Cu un bilanţ uşor negativ în ceea ce priveşte meciurile amicale jucate în Antalya, jucătorii Universităţii Cluj au ajuns ieri în ţară şi au primit câteva zile libere din partea staff-ului tehnic. Apoi, pregătirile pentru meciul cu Steaua Bucureşti vor intra în „linie dreaptă". Până la duelul din Ghencea, „U" încearcă să-l aducă la echipă şi pe sârbul Saşa Stojanovic (31 de ani), de la Radnicki Nis, după ce vineri au anunţat transferul lui Rodrigo Braga.

Unul dintre oamenii determinanţi ai celor de la Radnicki în acest sezon (locul 4 în Serbia), Stojanovic i-a impresionat pe clujeni în amicalele jucate de sârbi în Antalya. „U" a demarat deja negocierile cu clubul din Nis, dar şi cu agenţii jucătorului, iar fotbalistul are termen până în această dimineaţă să dea răspunsul final, după ce se va consulta, în prealabil, şi cu familia. Stojanovic evoluează pe postul de mijlocaş ofensiv, iar la 18 ani era considerat unul dintre cei mai promiţători tineri ex-iugoslavi. Tocmai de aceea, PSV Eindhoven l-a transferat imediat după ce terminase junioratul, mutarea fiind considerată la acea vreme drept o lovitură dată de clubul batav. Sârbul nu s-a adaptat, însă, la fosta campionă a Olandei şi a fost împrumutat la FC Eindhoven, iar apoi a ajuns la Roosendaal unde a traversat o perioadă excelentă (13 goluri în 62 de meciuri). În 2009 a ajuns în Cipru, la AEL Limassol, iar apoi s-a transferat la Hapoel Haifa, echipă cu care a câştigat titlul în Israel (2011). După încă o experienţă în Cipru, fotbalistul a revenit în 2012 la echipa la care s-a lansat în fotbal, iar în turul acestui campionat a bifat 14 prezenţe şi două goluri pentru Radnicki, fiind unul dintre jucătorii importanţi ai alb-roşiilor. „E genul de fotbalist care dă totul, aleargă până-l ţin plămânii, are experienţă la nivel înalt, ar fi o adevărată lovitură dacă l-am lua. Sper să-l convingem. Cu el închidem perioada de transferuri", a spus un membru important din conducerea „Şepcilor roşii".

Până să-l aducă pe Stojanovic, „U" a reuşit să-l convingă pe Rodrigo Braga să semneze până în vară. Braga are 25 de azi şi e un mijlocaş central de tip „box-to-box", care poate acoperi tot centrul terenului. Jucătorul a mers în Antalya pregătit să semneze cu FC Vaslui, formaţie cu care s-a pregătit câteva zile, însă „Şepcile" au reuşit să-l deturneze în ultimul moment. Fotbalistul „carioca" nu are o carte de vizită impresionantă, până acum evoluând pentru echipe din eşaloanele inferioare din „Ţara Cafelei", precum Sobradinho, Malucelli sau Oeste. „Sunt foarte fericit că am ajuns la o echipă cu tradiţie şi cu suporteri foarte frumoşi. Sunt convins că ne vom îndeplini obiectivul", a spus Braga, cel care ridică numărul jucătorilor veniţi în iarnă la „U" la nouă. Brazilianul a semnat un contract până în vară, cu opţiune pentru încă doi ani.

Victorie de final

În ultimul meci amical jucat în Antalya, Universitatea a trecut cu scorul de 1-0 de penultima clasată din Serbia, FK Donji Srem. Unicul gol al „studenţilor" a fost înscris de Gabriel Machado, în minutul 29, din penalty. Antrenorul Mihai Teja a mers tot pe un sistem 1-4-2-3-1, după cum urmează: Dolha - Ninu, Szilagyi, Rada, Gercaliu - Bucşa, Lungu - Takacs, Kovacs, Max Nicu - Machado. După pauză, antrenorul a rulat aproape tot lotul, cu excepţia slovacului Robert Veselovksy, accidentat în continuare. Cu acest meci, numărul amicalelor jucate de „U" în Antalya a ajuns la opt, iar bilanţul e uşor negativ: patru înfrângeri, un egal şi trei victorii.

Etichete
Comenteaza