Amendaţi şi interzişi: "U", obligată să închidă jumătate din Cluj Arena

Amendaţi şi interzişi:
Liga a sancţionat „U" Cluj cu interzicerea accesului spectatorilor în tribuna a II-a şi în peluza sud pentru o etapă, ca urmare a incidentelor de la meciul cu Oţelul Galaţi. Ca „bonus", clubul a primit şi o amendă de 30.000 de lei.

Universitatea a avut un final de an neaşteptat de bun, cu patru victorii în ultimele şase etape şi un parcurs perfect pe teren propriu. Totuşi, oficialii clubului nu au foarte multe motive de bucurie, după ce Liga Profesionistă de Fotbal a mai aplicat o amendă consistentă din cauza incidentelor produse de fani. „U" va trebui să achite 30.000 de lei şi nu va putea permite accesul suporterilor în tribuna a II-a şi în peluza dinspre hotel Sport, ca urmare a incidentelor de la meciul cu Oţelul. Meciul în care fanii vor avea acces doar în jumătate din stadion va fi cel cu Astra Giurgiu, programat în luna martie a anului viitor.

Membrii Comisiei de Disciplină a LPF au incriminat torţele şi petardele aruncate pe pista stadionului, sancţionând astfel pentru a doua oară consecutiv clubul „U" Cluj. La precedenta partidă de pe teren propriu din Liga I, cea cu FC Braşov, „studenţii" au fost „arşi" cu 20.000 de lei tot din pricipa materialelor pirotehnice folosite de fani. În plus, Liga a obligat clubul să închidă peluza în care stă galeria, astfel că suporterii şi „ultraşii" au ajuns să stea în tribuna a II-a la meciul cu Oţelul. Pe lângă arsenalul de torţe şi petarde, câţiva fani au afişat un banner condamnabil la adresa finanţatorul Florian Walter. Clubul, prin intermediul preşedintelul Vlad Munteanu a reacţionat catalogând drept „şocantă" acţiunea grupului de fani.

Într-o scrisoare deschisă, Munteanu arată că fără implicarea lui Florian Walter echipa ar fi putut ajunge în faliment şi, mai mult, dezvăluie că proiectul pentru sezonul viitor implică o clasare între primele locuri. "Victoria cu Oţelul ar fi trebuie să fie una care să ne aducă o bucurie comună. Ea a fost însă umbrită de un gest care nu are de-a face cu civilizaţia sportului, cu tot ce înseamnă „U"! Bannerul afişat de câţiva suporteri la adresa finanţatorului Florian Walter reprezintă un gest foarte urât pe care nu am să nu-l condamn. Din primele zile ale mandatului meu la Cluj am precizat clar că noul proiect se va baza pe spiritul care a făcut din „U", de-a lungul celor aproape 95 de ani de existenţă, cea mai iubită echipă din Transilvania. Vă asigur că în cei aproape 100 de ani niciodată nu a existat un asemenea mesaj ca bannerul de la meciul cu Oţelul. „U" s-a impus prin fair-play, prin bun simţ, prin civilizaţie! Este şocant, este regretabil ceea ce s-a întâmplat cu bannerul respectiv. Şi asta mai ales pentru că revenirea lui Florian Walter lângă „U" a însemnat un reviriment în care puţini mai credea. Situaţia financiară adusă de finanţator a fost elementul care le-a permis jucătorilor să realizeze aproape imposibilul: 4 victorii din 6 meciuri consecutgive. Datorită lui Florian Walter „U" are liniştea necesară pentru un proiect cu care, vă asigură, nu numai că se va salva de la retrogradare, dar va redeveni una dintre formaţiile de forţă ale fotbalului românesc", se arată în scrisoarea deschisă, care poate fi citită integral pe site-ul oficial al Universităţii.

Gestul respectivului grup de fani a fost condamnat de restul suporterilor Universităţii pe reţelele de socializare, dar şi pe forumuri sau în rubrica de comentarii a articolelor publicate pe ziuadecj.ro. Reamintim că Florian Walter a anunţat oficial că se va implica la „U" în urmă cu şapte etape, după partida pierdută de „studenţi", 1-2, cu ACS Timişoara, înfrângere venită în urma unui penalty inventat de către arbitrul de centru. Walter l-a instalat pe Mihai Teja în postul de antrenor, iar echipa a reuşit, după o etapă, prima victorie din acest sezon, 3-1 cu FC Viitorul. Au urmat alte trei succese în următoarele cinci meciuri, iar „U" ocupă acum locul 16 în Liga I, la doar două puncte de primul loc neretrogradabil. „Studenţii" au şi un meci mai puţin disputat, cel din „Ghencea", cu Steaua, programat să se joace pe 18 februarie.

50.000 de lei a avut de plătit „U" Cluj ca urmare a incidentelor provocat de fani la ultimele două meciuri de pe teren propriu, cu FC Braşov şi Oţelul Galaţi.

Etichete
Comenteaza