Bătuţi fără emoţii: „U" a fost victimă sigură în faţa Astrei

Bătuţi fără emoţii: „U
Universitatea Cluj n-a confirmat optimismul lui Ionel Ganea, iar Astra Giurgiu s-a impus fără mari emoţii, scor 3-1, în meciul care s-a încheiat în urmă cu puţine momente.

Astra Giurgiu n-a avut mari probleme să învingă pe Universitatea, iar în minutul 10 al confruntării de aseară scorul era deja 2-0. S-a terminat 3-1 pentru echipa lui Daniel Isăilă, iar „U" tremură deja serios în lupta pentru evitarea retrogradării.

„U" Cluj se afundă din ce în ce mai serios în mlaştina retrogradării. Duminică seara, trupa lui Ionel Ganea a pierdut încă după primele zece minute confruntarea cu Astra Giurgiu, iar viitorul nu sună foarte bine în curtea „Şepcilor roşii". Ganea mergea la Giurgiu hotărât să distrugă mitul invicibilităţii Astrei, însă socotelile sale nu s-au potrivit cu evoluţiile jucătorilor. Ganea a mizat pe tânărul Ionuţ Neag în apărare şi i-a dat banderola lui Dan Bucşa, în lipsa lui Szilagyi, dar surpiza a venit de la „Ema" Dolha. Experimentatul portar al „studenţilor" a gafat inacceptabil în minutul 7 al partidei, ieşind pe sub centrarea la semi-înălţime a lui Tembo, iar Ivanovski a înscris din doi metri. Uluiala incredbilă din jocul oasepţilor a continuat, iar Budescu a lovit bara, tot după o ieşire aiurea a lui Dolha. Imediat (9), golgheterul gazdelor a marcat, după ce apărarea lui „U" a ieşit aiurea la off-side. „Studenţii" s-au trezit, însă tabela le era deja potrivnică. Takacs şi Târnăcop, pe cele două benzi, au dus jocul spre poarta lui Silviu Lung jr., însă oamenii din faţa porţii, Cristocea şi Dedu, nu au reuşit să creeze pericol. Ultimul a avut trei oportunităţi mari, la cea mai mare dintre ele, din trei metri, n-a reuşit să trimită spre poartă, iar Lung i-a „furat" mingea.

Ciupe a încercat să-l surprindă pe portarul Astrei cu un şut de la 25 de metri, la câteva minute după startul reprizei secunde, însă Lung a fost la post. Deşi păreau uşor letargici, oamenii lui Daniel Isăilă au ieşit puternic la joc, iar Ivanovski, singur cu Dolha, a trimis pe lângă. N-a fost nici un fel de problemă, pentru că Budescu a avut şi el o şansă imensă, tot singur cu portarul lui „U". De data asta Dolha a respins. Din a treia fază, Astra a avut succes. Acelaşi Ivanovski a driblat tot ce a găsit în cale, inclusiv pe Dolha, şi a trimis în poarta goală. Meciul era decis demult, mai conta numai problema scorului cu care Astra va mai lua trei puncte. „Studenţii" au reuşit să reducă din diferenţă, cu ajutorul lui Găman, care a deviat mingea în propria poartă. Odiaka, intrat în ultimele 15 minute, a reuşit mult mai multe decât a reuşit Dedu în cele 75 de minute petrecute pe teren, măcar prin faptul că l-a întins pe Lung cu un şut de la marginea careului. S-a terminat 3-1 pentru giurgiuveni, iar „U" rămâne cu un singur punct după patru etape, iar lupta pentru evitarea retrogradării se anunţă infernală.

Astra Giurgiu - „U" Cluj 3-1 (2-0)

Stadion: „Marian Anastasovici", Spectatori: 2500

Au marcat: Ivanovski (7), Budescu (9), Ivanovski (68) / Găman (79, autogol)

Astra Giurgiu: Lung - Măţel, Ben Youssef, Găman, Morais - Laban (52, Seto), Cristescu - Tembo, Budescu, Amorim - Ivanovski (69, Enache)

„U" Cluj: Dolha - Ciupe, Ninu, Neag, Van Doten - Bucşa, Kovacs (46, Popa) - Takacs, Cristocea, Târnăcop (71, Turcu) - Dedu (76, Odiaka)
Antrenor: Ionel Ganea

Cartonaşe galbene: / Neag, Târnăcop, Popa

Au arbitrat: Lucian Rusandu - Adrian Ghinguleac şi Stelian Slabu

 

Etichete
Comenteaza