Bau! Vine Walter!

Bau! Vine Walter!
Îmi scuze faţă de acei dintre dumneavoastră care trăiţi cu spaima reîntoarcerii balaurului în acţionariatul Universităţii, dar, înainte să duceţi panicaţi mâna la piept, respiraţi adânc de trei ori şi răspundeţi repede la întrebare: când a plecat Walter de la “U”?

Mi-e greu să cred că mai este cineva care nu a înţeles că în tot anul scurs de la plecare Walter a rămas de fapt proprietarul clubului. Că acţiunile au fost trecute pe numele lui Mărginean e adevărat, dar acest artificiu nu a schimbat cu nimic starea de fapt, iar eventuala revenire în acte a adevăratului patron e numai o chestiune juridică. Destinul clubului va rămâne acelaşi. La fel cum, într-o după amiază călduroasă din luna cireşelor, Walter l-ar putea lăsa în continuare pe Mărginean patron în acte, capriciu ce ar trebui să dea bătăi de cap doar împricinatului, nu şi clubului, care tocmai a mai bifat un an sub Walter.

Abia dacă înţelegem trecutul şi prezentul avem şanse să vedem ceva din viitor. A fost un an de tranziţie pentru Universitatea, un an cu finanţare la limita existenţei, cu multe convulsii, dar, totuşi, un an care a arătat că echipa nu e mânată spre dezastru. Dimpotrivă, s-a încercat şi se încearcă salvarea ei în plan sportiv, ceea ce demonstrează că eforturile nu sînt îndreptate spre distrugere. Cine crede altceva e bun de agăţat pe coada avionului, să-l pozeze pasionaţii la decolare.

Walter nu se întoarce pentru că nu a plecat niciodată în totalitate. Izbăvirea lui „U" nu se mai poate realiza însă împreună cu el, de altfel nu cred că vreuna din părţi şi-o doreşte. Ei, Walter şi Universitatea, vor coabita fără scandal până în clipa despărţirii. Soţul trădător e nevoit să-şi întreţină fosta dragoste de frica a ce ar putea ea spune. Situaţia are şi puţin haz: el ar pleca, dar stă că trebuie să stea, ea stă la fel, că-i nevoită, dar gândul tot la ducă-i e!

 

Comenteaza