Boștină: De obicei luptăm pentru obiective și bani, acum jucăm pentru suporteri

Boștină: De obicei luptăm pentru obiective și bani, acum jucăm pentru suporteri
Ionuț Badea și Gabriel Boștină au făcut miercuri, la prânz, ultimele declarații oficiale înaintea derby-ului Clujului.

Reprezentanţii Universităţii Cluj au făcut miercuri ultimele declaraţii înaintea derby-ului Clujului, la sediul clubului din cartierul Bună Ziua. Au vorbit antrenorul Ionuț Badea și căpitanul Gabriel Boștină.

”Forma nu contează la derby-uri, aștept din partea jucătorilor mei o responsabilitate maximă. CFR are jucători cu calitate deosebită, e adevărat că au proleme de grup, însă derby-urile au particularitatea că nu contează forma sportivă. Merită scos în evidență aspectul că Universitatea a obținut rezultate foarte bune în ultimele meciuri. A învins Dinamo, Gloria Bistrița și chiar Gaz Metan Mediaș, dacă nu era greșeala de arbitraj din final. Dacă nu ni se anula acel gol valabil la Mediaș, puteam fi echipa momentului în Liga I. Din punctul meu de vedere suntem oricum echipa momentului”, a spus Ionuț Badea.

”Presiune va fi pe ambele echipe. De obicei luptăm pentru obiective și bani, acum jucăm pentru suporteri. Suporterii ne-au îndoctrinat că acesta este cel mai important meci al anului. Dacă între Steaua și Dinamo se joacă pentru titlu, aici se joacă pentru onoare și pentru dragostea pentru ”U”. Am avut un an greu, dar datoria noastră este să salvăm Universitatea. CFR are jucători buni, ca De Zerbi și Peralta, dar și noi avem fotbaliști valoroși. Mi se pare o prostie ca suporterii să nu poată intra pe stadion cu fulare. Trebuie să câștigăm noi războiul din teren, pentru că în tribune meciul este câștigat. Fanii noștri nu au rival. Nu știu cum vor intra pe stadion, dar sunt convins că vor fi acolo”, a declarat Gabriel Boștină.

Badea și Boștină au comentat și faptul că finanțatorul Florian Walter a stat pe banca tehnică la ultimele meciuri.

”Prin faptul că stă pe banca tehnică, Walter ne-a transmis ceva pozitiv. Văd că a fost preluat modelul”, a mai spus Boștină. ”Finanțatorul este preocupat de felul în care se obțin performanțele, de aceea stă pe bancă. La alți finanțatori nu funcționează probabil pentru că ei sunt interesați doar de produsul finit”, a afirmat Badea.

Boștină a afirmat că și-ar dori să continue în cadrul clubului, după încheierea carierei de fotbalist: ”Am jucat vreo șase ani la Steaua, vreo trei la Dinamo, și toată aprecierea o am de la Universitatea”.

 

Vezi aici ce spune antrenorul de la CFR despre derby-ul Clujului, de mâine

Comenteaza