Campionat Mondial la Cluj

Campionat Mondial la Cluj
Clujul va găzdui anul viitor ediția a patra a Campionatului Mondial de Futnet, cunoscut și sub denumirea de tenis cu piciorul.

Primarul municipiului, Emil Boc, şi preşedintele Asociaţiei de Futnet din România, Sorin Bogdan, au primit scrisorile de încredinţare a organizării de la șeful Federației Internaționale de Futnet (UNIF), Kamil Klenik, cu ocazia meciului amical dintre România şi Ungaria, disputat week-end-ul trecut la Cluj.

Competiția se va desfășura la Sala Polivalentă, în noiembrie 2018. Întrecerea va reuni 24 echipe, printre care campioana mondială, Cehia, și vicecampioana, Slovacia.

"Futnetul este un sport extrem de spectaculos, dinamic şi plin de suspans, care suscită un interes enorm în ţări precum Cehia sau Slovacia, dovadă şi asistenţa de la ultimele Campionate Mondiale, când, mai ales finalele, s-au disputat cu casa închisă. Se va juca aproape 12 ore pe zi, în primele două zile de competiţie, vor fi meciuri pe mai multe terenuri şi, cu siguranţă, clujenii vor avea ce vedea", a spus președintele Asociației Futnet România, Sorin Bogdan.

În cursa pentru o clasare cât mai bună, România se va baza pe o echipă ce-l are ca lider pe Georgel Bobiş (33 de ani), vicecampion mondial la proba de simplu, în Cehia, anul trecut. Bobiş este legitimat la clubul Tengo Salonta.

La ediţia de anul trecut a „mondialelor", desfăşurată la Brno, în Cehia, România a reuşit să obţină locul trei, o performanţă pe care „tricolorii" îşi propun să o depăşească la Cluj.

Despre futnet:

Există trei discipline determinate de numărul de jucători: simplu, dublu și triplu. Regulile de bază stabilite de către legile de futnet ale UNIF sunt următoarele:

Simplu: echipa este compusă dintr-un jucător, care are dreptul la două atingeri şi o cădere, indiferent de categorie (vârstă, masculin/feminin).

Dublu: doi jucători, până la trei atingeri (nu două atingeri consecutive de către același jucător), o singură cădere admisă pentru masculin și două caderi admise pentru feminin și juniori.

Triplu: trei jucători, până la trei atingeri (nu două atingeri consecutive de către același jucător), o cădere admisă pentru masculin și două pentru feminin și juniori.

Echipa marchează un punct de fiecare dată când adversarul comite o greșeală: trimite mingea în fileu, lovește mingea înafara terenului, atinge fileul, același jucător atinge mingea de două ori consecutiv (cu excepția probei de simplu), atinge mingea cu mâna.

Pentru a câștiga meciul, echipa trebuie să câștige două seturi. Un set este câștigat de echipa care a marcat prima 11 puncte cu o diferență minimă de 2 puncte(spre exe. 11-9. În caz contrar, setul se încheie atunci când o echipă ajunge la 15 puncte.

Comenteaza