Caută un nou început: „Unii jucători erau crispaţi în mandatul lui Ganea"

Caută un nou început: „Unii jucători erau crispaţi în mandatul lui Ganea
Cu Gheorghe Barbu la timonă, „U" a obţinut un punct pe terenul revelaţiei FC Botoşani, iar antrenorul-interimar le-a cerut jucătorilor determinare şi forţă pentru a câştiga cu ACS Poli în etapa viitoare. Barbu spune că mai crede în salvare, însă nu şi în siguranţa postului său de principal. Antrenorul a recunoscut, însă, că plecarea lui Ionel Ganea a avut un efect pozitiv în randamentul unor jucători.

„U" a schimbat antrenorul după nouă etape în care a acumulat doar trei puncte, iar misiunea revitalizării echipei i-a revenit fostului „secund", Gică Barbu. Fost jucător al „studenţilor" în anii '90, iar apoi antrenor la Unirea Dej, Mureşul Deva sau Şcolar Reşiţa, Barbu se află în faţa celei mai mari provocări a carierei. "Postul meu nu e sigur, pot să rămân o săptămână, o lună, sau până la finalul campionatului. Dacă voi vedea că nu pot să schimb situaţia las locul altcuiva, nu mă cramponez de locul meu. Sper ca plecarea lui Ganea să producă un şoc pozitiv la echipă, să văd determinare. Unii dintre ei erau crispaţi în trecut, iar cel mai bun exemplu e Mendy care a făcut un joc aproape perfect la Botoşani", a spus Barbu, la prima conferinţă de presă organizată de club în ultimele zece luni.

Antrenorul cu statut de interimar a spus că va face schimbări drastice în lot. Printre acestea se numără scoaterea din primul "11" a lui Cătălin Dedu, atacantul fără gol marcat de trei sezoane, dar titular incontestabil în prima parte a campionatului. "Dedu e acum al treilea atacant în lot, el a avut destule şanse până acum, dar n-a profitat", a spus Barbu. În faţa reprezentanţilor mass-media au mai apărut căpitanul Zsolt Szilagyi, portarul Robert Veselovsky şi Raul Ciupe, proaspăt revenit duppă ce a fost pus pe liber de către Ganea.

Ciupe a spus că a fost înlăturat la decizia fostului antrenor. "Nu mi-a spus nimic în faţă, însă mi-a făcut un referat la conducere. A fost decizia lui, însă mă bucur că m-am întors. Nu mi se pare normal ca Ganea să meargă să vadă un meci al CFR-ului din loja conducerii celor de acolo", a comentat Ciupe situaţia de luni, când fostul antrenor a urmărit partida dintre CFR Cluj şi Oţelul Galaţi din aceiaşi lojă în care se aflau Iuliu Mureşan şi Răzvan Zamfir.

Etichete
Comenteaza