Ce mutări pregătesc „Şepcile roşii". „Vrem să avem lotul complet până la plecarea în Antalya"

Ce mutări pregătesc „Şepcile roşii
Vlad Munteanu, preşedintele şi administratorul special al Universităţii Cluj, a confirmat pentru ZIUA de CLUJ, discuţiile pentru o serie de jucători importanţi aşteptaţi în curtea clubului.

Universitatea s-a mişcat cu repeziciune la început de 2014 pe piaţa transferurilor, reuşind una dintre primele mutări ale iernii în Liga I. Roland Gercaliu, omul cu două titluri în Austria în tricoul lui Red Bull Salzburg, e primul nume propus de „U" pentru mini retur, iar Vlad Munteanu, preşedintele şi administratorul special al „Şepcilor", spune că mutările sunt abia la început. Munteanu a confirmat, pentru ZIUA de CLUJ, discuţiile pentru Călin Cristea şi a spus că mutarea s-ar putea realiza până la reunirea lotului.

Singurul impediment în calea tranzacţiei e o clauză existentă în contractul dintre Pandurii şi fostul club al lui Cristea, Unirea Alba Iulia. Munteanu speră ca problema să se rezolve în aceste zile. „Călin Cristea e unul dintre jucătorii pe care-i dorim, avem o listă lungă, nu ascundem asta. Zilele următoare s-ar putea semna actele, dar există şi un impediment. E vorba despre o clauză între Pandurii şi Alba Iulia, care ne-ar implica şi pe noi, lucru care nu e tocmai pe placul nostru. Discutăm în continuare", a spus Vlad Munteanu, pentru ZIUA de CLUJ.

Universitatea l-a avut în vizor şi pe Ciprian Brata, un alt fotbalist al Pandurilor, dar mijlocaşul de bandă nu mai poate semna cu clubul clujean din cauză că a evoluat deja pentru două echipe în acest sezon, maximum permis de regulament. Maximilian Nicu şi Cătălin Munteanu sunt alte două ţinte extrem de importante ale Universităţii, însă şi în cazul celor doi lucrurile sunt neclare. Primul are o ofertă de la un club din 2.Bundesliga, extrem de atractivă din punct de vedere financiar, în timp ce Munteanu trebuie să-şi clarifice situaţia la Dinamo, acolo unde mai are contract până în vară. „Cu Max Nicu am discutat în urmă cu câteva zile, nu e nimic sigur în ceea ce-l priveşte. El are ceva oferte din liga secundă germană şi, după cum se ştie, înclină să rămână acolo. Totuşi, în cazul în care nu se concretizează sunt şanse mari să vină la noi. În cazul lui Cătălin Munteanu aşteptăm să vedem dacă va primi o ofertă de prelungire a contractului din partea celor de la Dinamo", a spus conducătorul Universităţii.

Echipa clujeană se va reuni vineri, iar pe 17 ianuarie va pleca în Antalya, unde va rămâne cantonată timp de trei săptămâni. Oficialii lui „U" speră ca până la plecarea în stagiul de pregătire să-i aibă la dispoziţie pe toţi jucătorii aflaţi pe „lista de cumpărături". „Ideal era să rezolvăm toate transferurile până vineri, dar din păcate mulţi dintre fotbaliştii aflaţi în atenţia noastră au situaţii contractuale mai complicate şi mutările nu sunt foarte simple. Sperăm ca măcar la plecare în cantonament să-i avem pe toţi la dispoziţie", a mai spus oficialul „Şepcilor roşii".

Amical cu Cernomoreţ Odessa

Universitatea va disputa şapte partide de pregătire în stagiul din Antalya, iar câteva dintre ele au fost deja „bătute-n cuie". Unul dintre adversarii importanţi pe care „studenţii" îi vor întâlni în Turcia e Cernomoreţ Odessa, gruparea ucraineană jucând în grupele Europa League, acolo unde a reuşit o victorie importantă, pe terenul olandezilor de la PSV Eindhoven.

Etichete
Comenteaza