CFR a luat titlul după un derby ca-n filme

CFR a luat titlul după un derby ca-n filme
Echipa “feroviară” a câştigat aseară cel de-al treilea titlu de campioană din istorie după ce a învins pe “U”, scor 3-2, pe Cluj Arena, la capătul unui meci incredibil, în care “studenţii” au condus cu 2-0.

Cluj Arena a trăit aseară primul thriller în toată regula. Rejucarea derby-ului dintre "U" şi CFR s-a disputat cu distonocalmul pe masă. "U" conducea cu 2-0 în minutul 49, dar totul s-a schimbat în 120 de secunde. Adrian Cristea a luat un "roşu" prostesc, iar CFR a redus din diferenţă imediat. Sougou a egalat, iar Ricardo Cadu, la fel ca acum patru ani, a marcat golul victoriei care duce titlul în Gruia.

10 zile s-au judecat la comisii cele două echipe. CFR a cerut să câştige cu 3-0, "U" a vrut rejucarea. Trei instanţe de judecată, dintre care una din Elveţia veşnic neutră, au decis ca jocul să primească "restart". Aseară, "U" şi CFR s-au aflat faţă în faţă, la fel şi cei doi eroi principali ai săptămânii trecute, Mircea Bornescu şi Ricardo Cadu. Alexandru Tudor a rămas doar în faţa televizorului, fiind singurul asupra căruia toţi au decis că n-a făcut faţă evenimentelor şi că arbitrul poreclit "Brad Pitt" a fost din alt film la jocul din 8 mai.

Producţia clujeană s-a reluat vineri cu o asistenţă demnă de un derby în toată regula. Cu 24.000 de oameni în tribune, "U" a început timorată, iar CFR a avut primele faze de poartă. "Studenţii" s-au trezit la mijlocul primei reprize când Marian Cristescu a deschis scorul (29) cu o lovitură de cap, după o pasă "săltată" a lui Cristea. Cu câteva secunde mai devreme, Gicu Grozav ridicase tribunele în picioare cu un număr individual. Tot Cristea putea dubla avantajul "studenţilor", dar a "dormit" într-o poziţie favorabilă şi Lionn a blocat. La pauză, Ioan Andone a sesizat spaţiile din linia mediană şi l-a trimis în teren pe Gabi Mureşan. Elevii lui Claudiu Niculescu au revenit montaţi de la cabine şi în trei minute au majorat scorul. Corner executat perfect de Cristea şi Marian Cristescu, la cel mai bun meci în alb-negru, a marcat din nou!

Câştigă "U" primul derby local în Liga I după 40 de ani? Nu chiar, pentru că Adi Cristea face un gest prostesc şi împinge un adversar. Roşu pentru cel poreclit "Prinţul" şi lovitură liberă de la 40 de metri pentru CFR. Mureşan catapultează mingea în plasă şi "feroviarii" se urcă cu toate liniile pe adversari. Fără aer şi cantonaţi pe două linii, "studenţii" cedează în minutul 67, când Sougou înscrie din trei metri tot după un corner.

Oamenii lui Andone au căutat golul care aduce titlul şi au continuat pressingul. Universitatea n-a reuşit să se deschidă deloc pe contraatac, iar zidul a cedat definitiv în minutul 88. Szukala, după o gafă a lui Galamaz, l-a faultat pe Kapetanos în careu, iar 24.000 de oameni aveau un deja-vu. La fel ca pe 7 mai 2008, aseară Ricardo Cadu avea, de la punctul cu var, ocazia golului care să ducă titlul în Gruia. Cadu a tras în acelaşi colţ ca acum 10 zile, Bornescu a plonjat în cealaltă parte şi "feroviarii" au deschis şampania.

CFR a câştigat aseară titlul cu numărul trei din istorie, iar la fel ca la primul campionat, sărbătoarea a început pe terenul marii rivale.

Mesajul ultraşilor lui "U": "Cluj-Napoca suntem noi"

Fanii Universităţii au pregătit o coregrafie specială pentru meciul de ieri. Jumătate din peluză a fost "zugrăvită" în alb, cu ajutorul unor cartoane, iar din rândurile fanilor au răsărit patru steaguri pe care erau desenate statuia lui Mihai Viteazul, monumentul Memorandiştilor, statuia lui Baba Novac, dar şi o siglă gigant a echipei. Acestea au fost însoţite de mesajul "Cluj-Napoca suntem noi". Fanii CFR-ului au venit dotaţi cu câteva sute de steguleţe alb-vişinii şi cu un banner imens inscripţionat "CFR 1907 Cluj". Dacă ultraşii lui "U" au aprins torţe la începutul partidei, suporterii "feroviarilor" au detonat mai multe "bombe" imediat după golul lui Gabi Mureşan.


"U" Cluj - CFR Cluj 2-3 (1-0)

Stadion: Cluj Arena, Spectatori: 25.000

Au marcat: Cristescu (29, 49) / Mureşan (52), Sougou (69), Cadu (88, penalty)

"U" Cluj: Bornescu - D. Popa, Galamaz, Szukala, Mendy - Hoban - Grozav, Cristescu, Cristea, Marinescu (53, Cojocnean) - Tony (64, Drăghici)
Antrenor: Claudiu Niculescu

CFR Cluj: Beto - Lionn, Cadu, Maftei, Camora - Peralta (46, Peralta), Sare (74, Rui Pedro) - Sougou, Vranjes (55, Kapetanos), Hora - Ronny
Antrenor: Ioan Andone

Cartonaşe galbene: Cristea / Peralta, Sare, Kapetanos

Cartonaş roşu: Cristea (49)

Au arbitrat: Ante Vucemilovic - Dalibor Conjar şi Goran Pataki (toţi din Croaţia)

 

 

Comenteaza