CFR nu se joacă. A bătut palma cu 4 jucători: ”Marți vor veni aici”

CFR nu se joacă. A bătut palma cu 4 jucători: ”Marți vor veni aici”
CFR Cluj a perfectat patru mutări pentru următorul sezon competițional. Printre noii veniți se numără și un fost atacant de la Petrolul.

Formația din Gruia s-a înțeles cu fundașul brazilian Paulo Vinicius (32 ani, Apollon Limassol) și mijlocașul spaniol Pelayo (26 ani, Elche), aceștia venind liberi de contract. Ambele transferuri au fost anunțate, sâmbătă, de președintele Iuliu Mureșan.

"Astăzi am obținut acordurile celor doi jucători, marți urmând să vină în România pentru a se alătura lotului și a pleca în cantonamentul echipei noastre. Sunt doi jucători foarte buni, pe care noi i-am urmărit de multă vreme", a spus oficialul "feroviarilor" în Gazeta Sporturilor.

La CFR Cluj va veni și fostul atacant al Petrolului, Jeremy Bokila (28 ani). Fotbalistul congolez va fi împrumutat de la Akhisar Belediyespor, din prima ligă turcă. Bokila a fost dorit și de Dinamo, unde se află fostul său antrenor de la Ploiești, Cosmin Contra.

"În acest moment pot să vă confirm că pe listă sunt doi atacanți, poate și Bokila. Nu o să-l uit niciodată pentru golul pe care ni l-a marcat în finala Cupei României, din iunie 2013, la București (câștigată de Petrolul cu 1-0 - n. red.)", a declarat Mureșan.

Formația antrenată de Dan Petrescu urmează să-l aducă și pe goalkeeperul Astrei, Silviu Lung jr. În schimbul său, CFR Cluj i-ar putea ceda pe mijlocașii Filipe Nascimento (22 ani) și Bryan Nouvier (21 ani).

CFR i-a mai legitimat în această vară pe atacanții Urko Vera (30 ani) și Marius Coman (20 ani), fundașii Alexandru Vlad (27 ani) și Sasa Balic (27 ani), dar și pe mijlocașul Ovidiu Hoban (34 ani). Alături de "feroviari" se mai pregătește fostul portar al Universității Cluj, Adi Rus (23 ani).

La capitolul plecări, CFR Cluj s-a despărțit până acum de Andrei Tânc, Ionuț Larie (a plecat la Steaua), Cristi Bud, Juan Carlos Ruiz (ambii la final de contract), Traian Marc (și-a reziliat înțelegerea cu CFR) și Tomislav Gomelt (i-a expirat împrumutul de la Bari).

CFR Cluj și-ar putea pierde și cel mai vechi jucător din lot, pe portarul Mihai Mincă (32 ani), care a intrat în atenția belgienilor de la Mouscron. Mincă se află în Gruia din ianuarie 2011 și are în palmares un titlu (2012) și o cupă a României (2016) cu "feroviarii".

CFR se află în aceste zile la Poiana Brașov, unde își desfășoară primul cantonament al verii. Pe 21 iunie, în ultima zi a stagiului de pregătire, ardelenii vor avea un amical cu nou promovata Sepsi Sfântu Gheorghe. Elevii lui Dan Petrescu vor pleca apoi în Slovenia, la Maribor, într-un turneu de verificare programat între 24 iunie și 7 iulie.

Paulo Vinicius a prins 33 meciuri și 6 goluri pentru Apollon Limassol în ultimul sezon. Este cotat la 600.000 euro pe transfermarkt.com.

Pelayo a strâns 29 partide și a înscris 5 goluri în stagiunea precedentă. Mijlocașul spaniol are o cotă de 400.000 euro.

Jeremy Bokila a bifat doar 4 apariții pentru Akhisar în acest an. În sezonul 2012-13, atacantul congolez făcea furori în Liga 1, cu 16 goluri în 31 meciuri. Pe 1 iunie 2013, la București, Bokila a marcat unicul gol din finala Cupei României, câștigată cu 1-0 de Petrolul în fața lui CFR Cluj. Este cotat la 200.000 euro și are 16 selecții și 6 goluri în Naționala țării sale.

Silviu Lung jr. a adunat 42 meciuri pentru Astra Giurgiu în ultimul sezon. Are o cotă de 2.3 milioane de euro, conform transfermarkt.com.

Comenteaza