CFR pierde cu Viitorul și trimite titlul la Constanța VIDEO

CFR pierde cu Viitorul și trimite titlul la Constanța VIDEO
CFR Cluj a pierdut cu 0-1 pe terenul Viitorului, sâmbătă, în ultima etapă din play-off, și trimite titlul la Constanța.

Unicul gol al meciului a venit în minutul 65, prin Gabriel Iancu, din penalty. Lovitura de pedeapsă a fost dictată de centralul George Găman, după un fault în careu al lui Ionuț Larie la Florinel Coman. În urma acestui rezultat, CFR Cluj încheie sezonul pe locul 4, cu 33 puncte. Deși a terminat pe loc de Europa League, CFR nu va avea drept de participare din cauza stării de insolvență.

FC Viitorul câștigă titlul, cu 44 puncte. Este primul campionat cucerit de trupa lui Gică Hagi după 8 ani de la înființare. Pe locul secund a încheiat FCSB, tot cu 44 puncte, Viitorul având însă avantajul meciurilor directe din play-off. 

Jucătorul care a provocat lovitura de pedeapsă, Ionuț Larie, s-a aflat la ultima partidă în tricoul ”feroviarilor”. Fundașul central de 30 ani va evolua din sezonul viitor la Steaua. El a semnat cu formația patronată de Gigi Becali din postura de jucător liber de contract.

În cele 10 meciuri din play-off, CFR Cluj a strâns 3 victorii, 2 egaluri și 5 înfrângeri. În jocurile din sezonul regulat, ardelenii au bifat 14 succese, 7 remize și 5 eșecuri. Cel mai bun marcator al ”feroviarilor” din acest campionat a fost atacantul Cristi Bud, cu 11 reușite, jucător care va deveni liber de contract în vară.

Gruparea din Gruia a pornit în acest campionat cu 6 puncte în minus, dar a reușit să ajungă în play-off. În turul sezonului regulat, CFR a avut o serie de 10 meciuri consecutive fără înfrângere.

Clasament final, play-off:

1. FC Viitorul - 44 puncte
2. FCSB - 44 puncte
3. Dinamo - 40 puncte
4. CFR Cluj - 33 puncte
5. CS Universitatea Craiova - 31 puncte
6. Astra Giurgiu - 27 puncte

FC Viitorul - CFR 1907 Cluj 1-0 (0-0)

A marcat: Gabriel Iancu (65 - penalty)

Cartonașe galbene: Benzar, Țucudean/Deac, Vâtcă

Viitorul: Rîmniceanu - Ganea, Boli, Țîru, Benzar - Casap, Mladen (Rădoi 61), Roșu (Iancu 52) - Morar (Coman 45), Țucudean, Chițu. Antrenor: Gheorghe Hagi

CFR Cluj: Vâtcă - Peteleu, Horj, Larie, Rus - Deac, Mureșan - Nouvier, Păun (Antal 66), Sîrbu (Roman 69) - Omrani (Sorsa 83). Antrenor: Vasile Miriuță

Arbitri: George Găman (central), Vasile Marinescu și Ciprian Danșa (tușieri)

Stadion: Orășenesc, Ovidiu

Comenteaza