CFR reia lupta pentru titlu fără Deac. Echipa probabilă pentru meciul cu Chiajna

CFR reia lupta pentru titlu fără Deac. Echipa probabilă pentru meciul cu Chiajna
Cel mai important jucător al feroviarilor va lipsi luni, în primul meci oficial din 2018 al echipei.

CFR va întâlni luni seara Concordia Chiajna, în ultimul meci al etapei a 23-a. După ce a "hibernat" pe primul loc, echipa lui Dan Petrescu este acum pe poziția a doua, în urma victorei celor de la FCSB la Mediaș.

Clujenii au doi absenți pentru acest joc. Unul este Kevin Boli, care ar putea lipsi întregul sezon de primăvară. Celălalt este Ciprian Deac, jucătorul determinant al clujenilor; acesta este suspendat după ce a primit, la Craiova, al șaptelea cartonaș galben al stagiunii.

Iată echipa probabilă a CFR-ului pentru meciul cu Chiajna:

Arlauskis - Peteleu (Manea), Vinicius, Mureșan, Camora - Hoban, Culio - Mailat (Costache), Ioniță, Omrani - Țucudean.

Veniți în pauza competițională, Ioniță și Țucudean vor fi titulari; cei doi sunt golgheteri de top, Țucudean, cu 11 goluri, Ioniță, cu 10, și se așteaptă să aducă un echilibru valoric între compartimente. Până acum, cea care a excelat a fost defensiva. Sunt mari șanse să joace și Costache, o altă achiziție a iernii; el își dispută postul cu revelația Mailat. Cele două extreme tinere și de mare viitor îi pun în pericol locul în primul 11 lui Cristi Manea. Integralist până acum, Manea i-ar putea lăsa locul pe flancul drept al apărării lui Peteleu, care are avantajul de a face mai competent faza ofensivă.

Cel mai probabil, brazilianul Gilvan nu va fi decât pe lista de rezerve. Deocamdată, acesta nu i-a demonstrat lui Dan Petrescu că este mai valoros decât Andrei Mureșan. Trebuie luat în considerare faptul că Gilvan nu a jucat niciodată în afara granițelor Braziliei și are nevoie de o perioadă de acomodare.

Având în vedere că urmează chiar derby-u cu FCSB, trei jucători trebuie să fie atenți la posibilitatea de a vedea cartonașul galben: Arlauskis, Djokovic și Manea au câte trei avertismente adunate în acest moment.

Clujenii au 15 victorii si doar 3 înfrângeri în actualul campionat, din 22 de întâlniri în care au totalizat 49 de puncte. Din ultimele cinci meciuri, au pierdut unul singur, ultimul, la Craiova. Patru din ultimele cinci partide jucate contra Chiajnei au fost câștigate. În ultima, cea din tur, CFR a câștigat pe sinteticul de la Chiajna cu 1-0 (gol Deac, din penalty).

Poate merită amintit și că, în cantonamentul de la Valencia, CFR a obținut doar succese și a primit un singur gol.

Așadar, luni seară, de la 20.45, CFR - Concordia Chiajna, în Gruia. Clujenii reiau drumul din campionat care nu se știe unde va duce; speranța lor este să fie către al patrulea titlu de campioni. Anul acesta se împlinesc zece ani de la momentul când Cadu a primit cea dintâi cupă pentru feroviari.

 

Comenteaza