"Clau-gol", omul care l-a reinventat pe Grozav: "Va ajunge la o echipă mare!"

Golul care a adus victoria cu Turcia l-a transformat pe Gicu Grozav într-un mic erou naţional. Claudiu Niculescu, omul care i-a relansat cariera la "U" Cluj, îi prevede un viitor strălucit atacantului.

Numele lui Gicu Grozav a fost pe buzele tuturor iubitorilor de fotbal în ultimele zile. Golul său din meciul cu Turcia, cu care România a obţinut o victorie istorică, l-a transformat în noul star al naţionalei, însă lucrurile nu au fost întodeauna roz pentru atacantul în vârstă de 22 de ani. Claudiu Niculescu, omul care l-a relansat în fotbalul mare pe Gicu are şi acum doar cuvinte de laudă pentru el şi-i prevede un viitor mare.

În această iarnă, Gicu Grozav primea o ultimă şansă la "U" Cluj. Puştiul a profitat de ea şi a avut evoluţii foarte bune în cantonamentul din Antalya. Apoi, a reuşit să înscrie în primul meci al returului, un 1-1 în "Giuleşti", care ţinea Universitatea în cursa pentru Europa. Atacantul a explodat, însă, după instalarea lui Claudiu Niculescu ca antrenor principal al Universităţii. Grozav a înscris de trei ori în primele patru meciuri cu Clau-coach pe bancă, oferind şi execuţia campionatului: gol din foarfecă, în vinclu, contra Astrei. Trecerea la Petrolul nu a fost tocmai de bun augur, fostul puşti-minune ajungând rezervă în echipa lui Mircea Rednic, deşi a avut un debut bun.

Claudiu Niculescu, acum antrenor la FC Bihor, a declarat pentru ZIUA de CLUJ că Grozav poate avea, ca sportiv, aceaşi traiectorie pe care a avut-o Adi Mutu. "Mă bucur foarte mult pentru Gicu, e un copil extraordinar şi un fotbalist care are calităţi rare. El poate fi un nou Adi Mutu la echipa naţională, este talentat, işi doreşte foarte mult să facă performanţă şi va ajunge departe, va fi un lider, veţi vedea. La 18 ani Mutu ajungea la Inter. Gicu are 22, a trecut şi pe la Standard, ştie ce înseamnă să joci în afară şi eu îi prevăd un viitor frumos. El nu va ajunge la orice echipă din afara României, ci la una de top, sunt convins sută la sută de acest lucru", a spus Niculescu. Acesta a explicat şi cum poate fi motivat atacantul pentru a da randament, lucru care i-a ieşit de minune lui Victor Piţurcă şi care, pe de altă parte, îi e imposibil lui Rednic. "Lui trebuie să îi arăţi că ai mare încredere în calităţile sale de fotbalist, asta contează extraordinar de mult la moralul său. Dacă îi dai încredere, dacă îi arăţi ca pui bază pe el, atunci face meciuri mari. Cred că asta a reuşit Piţurcă să facă şi este lăduabil că se conturează o echipă naţioanlă foarte frumoasă", a mai spus Claudiu Niculescu, fostul antrenor şi jucător al Universităţii, acum technician la Bihor.

Gicu Grozav a reuşit vineri seara, contra Turciei, primul său gol într-un meci official pentru România, şi al treilea sub "tricolor". Grozav a reuşit să marcheze la debut, în luna mai, în victoria României pe terenul Elveţiei, scor 1-0, iar apoi şi-a mai trecut un cont o reuşită în amicalul cu Slovenia (3-4). În acest sezon, atacantul a înscris doar de două ori pentru Petrolul, ajungând ca în ultimele meciuri să fie doar o variantă de rezervă pentru Hamza şi Bokila, în atacul prahovenilor.

Alin ŞUTEA, Cătălin SUCIU

Comenteaza