Claudiu Niculescu, sabotat de şeful şcolii de antrenori

Claudiu Niculescu, sabotat de şeful şcolii de antrenori
Mircea Rădulescu susţine că “U” a încălcat regulamentele, lăsându-l pe “Clau-gol” pe bancă, în timp ce Walter îl anunţă că antrenor e Marian Pană.
Debutul lui Claudiu Niculescu în meseria de tehnician e contestat vehement chiar de omul care conduce Şcoala Federală de Antrenori, Mircea Rădulescu. Acesta spune că va reclama clubul clujean la Federaţia Română de Fotbal pentru că l-a avut pe Niculescu antrenor-interimar la meciul cu Pandurii Târgu-Jiu (1-1). Florian Walter, preşedintele executiv al “Şepcilor roşii”, a explicat că demersul lui Rădulescu este răuvoitor, având în vedere că Marian Pană figurează în continuare drept tehnician al echipei.

“Nu pot să-l las pe Niculescu pe bancă, după modelul Timişoara şi Contra, pentru că avem destui «prieteni» în fotbal care de-abia aşteaptă să ne «ajute» când greşim”, spunea Florian Walter cu o zi înaintea meciului cu Pandurii, răspunzând la o întrebare legată de posibilitatea ca “Clau-gol” să rămână antrenor al echipei. Temerile lui Walter s-au confirmat la nici 24 de ore după egalul cu Pandurii. Însuşi şeful şcolii de antrenori, Mircea Rădulescu, a atacat dur faptul că Niculescu a acţionat şi s-a comportat ca un antrenor la meciul cu Pandurii. Demersul lui “Riciu” este cu atât mai surprinzător cu cât pe foaia oficială a jocului ca antrenor principal figura Marian Pană.

“Ceea ce s-a întâmplat pe banca tehnică a Universităţii Cluj este o încălcare flagrantă a regulamentului, conducerea a sfidat, practic, regulamentul folosindu-l pe jucătorul Claudiu Niculescu pe post de antrenor principal în condiţiile în care el nici măcar licenţa de antrenor B UEFA nu o deţine. Claudiu urmează în momentul ăsta şcoala de antrenori şi abia peste 3-4 ani, adică după obţinerea licenţei Pro, regulamentul i-ar fi permis să stea pe bancă la un meci din Liga I. Nu este normal ceea ce se întâmplă, tocmai de aceea voi sesiza Comisia de Disciplină a Federaţiei, care va dicta sancţiunile conform regulamentelor în vigoare”, a susţinut Mircea Rădulescu.

Acesta a continuat războiul pornit împotriva Universităţii, spunând că va propune chiar ca în regulament să fie stipulat că echipa care nu are în staff o persoană cu licneţa Pro să piardă partida respectivă cu 3-0. “În stafful echipei Universitatea Cluj nu există nicio persoană cu licenţa Pro, aşadar situaţia nu este comparabilă cu cea de la Timişoara. Este a doua oară când se întâmplă ca un jucător aflat la finalul carierei să ocupe funcţia de antrenor principal fără a avea şcoala de antrenori, s-a mai întâmplat acum ceva timp cu Eugen Trică la Universitatea Craiova. Nu pot să mă pronunţ referitor la sancţiuni, ţin minte că Universitatea Craiova a fost amendată la momentul respectiv de Comisia de Dsiciplină. Eu voi discuta cu conducerea federaţiei pentru înăsprirea pedepselor şi chiar aş dori să se introducă sancţiunea cu pierderea partidei la masa verde cu 3-0 în situaţia în care o persoană fără licenţa Pro ocupă funcţia de antrenor principal la o echipă din Liga I”, a tunat “Riciu”.

Preşedintele executiv al Universităţii, Florian Walter, a explicat că antrenorul echipei este, în continuare, Marian Pană, a cărui demisie nu a fost încă înregistrată. Walter afirmă că demersul lui Rădulescu este doar răuvoitor. “La noi e o situaţie foarte clară. Pană e sub contract cu Universitatea, demisia nu a fost înaintată, încă îl plătim. Ne-am uitat în regulament, totul e perfect legal. Poate omul a avut probleme în familie sau s-a simţit său şi nu a reuşit să ajungă la meci. Practic, e aceeaşi situaţie ca la meciul cu Sportul, în continuare Pană e antrenorul şi managerul general al echipei. Din păcate, numai în România ne-am obişnuit să fim răutăcioşi şi să vorbim prostii. Vom aduce absolut toate actele necesare. Deja toată povestea e cusută cu aţă albă. Am avut dreptate când am pomenit despre «prietenii» care ne vor «binele». Claudiu Niculescu a figurat pe foaia de joc doar ca fotbalist. Care-i problema dacă Pană n-a ajuns la meci sau a vrut să se uite la televizor?”, a declarat Walter, pentru ZIUA de CLUJ.

Acesta a anunţat că e posibil ca şi la meciul cu Rapid Bucureşti, de etapa viitoare, antrenor al echipei să fie tot Marian Pană. “Cel târziu duminică sau luni (22 noiembrie - n. red.) vom avea un antrenor”, a spus Walter. Reamintim că Marian Pană şi-a depus demisia în urmă cu o săptămână, în urma unei discuţii purtate cu finanţatorul clubului.

Ionuţ Badea, favorit

Locul lăsat liber de plecarea lui Marian Pană ar putea fi ocupat de Ionuţ Badea. Antrenorul demis de Pandurii Târgu-Jiu a discutat în mai multe rânduri cu Florian Walter, dându-şi acordul pentru a prelua echipa. Mutarea se va oficializa cel târziu după meciul cu Rapid.

Cine e Mircea Rădulescu

Mircea Rădulescu, cel cunoscut în lumea fotbalului sub numele de “Riciu”, conduce Şcoala Federală de Antrenori fără să fi avut vreun rezultat notabil ca tehnician. În cariera sa a pregătit Sportul Studenţesc, Universitatea Craiova şi Rapid Bucureşti, iar apoi a urmat un periplu exotic, antrenând echipele naţionale ale Egiptului, Tunisiei şi Algeriei. Din 2001, “taie şi spânzură” în ceea ce priveşte acordarea licenţelor Pro în fotbalul românesc.


Comenteaza