Dacă n-ar fi "U"... Mii de fani au mărșăluit prin centrul Clujului GALERIE FOTO

Dacă n-ar fi
E clar. Universitatea Cluj este cea mai iubită echipă din Ardeal. Au demonstrat-o joi seara cei aproape 5.000 de înfocați suporteri, care au manifestat în centrul orașului.

Suporterii Universităţii au ieșit joi seara pe străzile din centrul Clujului pentru a atrage atenţia asupra problemelor financiare cu care se confruntă clubul. Au fost aproape 5.000 de fani, care au cântat două ore și jumătate exact în ziua când "U" a scăpat, ca prin urechile acului, de faliment. Mitingul a început la ora 17:00, în Piața Unirii, de unde susținătorii alb-negrilor au mărșăluit pe principalele artere din centru.

Printre cei prezenți s-a aflat și Remus Câmpeanu, autorul unui gol în finala Cupei României din 1965, care a adus Universității singurul trofeu major din istoria sa. Echipa de baschet "U"-BT a fost prezentă în grup; Baciu și Todic, săriți bine de doi metri înălțime, se vedeau din orice colț al pieței. Am văzut în centrul Clujului oameni de toate condițiile sociale, fete, copii de grădiniță, ba chiar și un cățel dichisit cu alb și negru.

Liderii galeriei au insistat ca marșul să fie pașnic. La cele câteva petarde care au explodat au existat imediat reacții, nu din rândul jandarmilor, ci chiar din sânul manifestanților. Nu s-a înjurat "ca pe stadion", nu s-a pomenit nimic de vechea rivală, CFR. Totuși, tensiunea a crescut când grupul susținătorilor Universității a ajuns la primărie; acolo au fost aprinse câteva fumigene și s-a cântat cu patos imnul echipei, "Slavă ție, studenție". De câte ori fanii săreau pe <Ce m-aș face eu, ce te-au face tu, dacă n-ar fi "U">, Centrul Seismologic Vrancea înregistra mici cutremure în centrul Clujului :).

La 19:40, fanii au revenit în Piața Unirii, unde s-a pus capăt evenimentului. Aceasta a fost cel mai mare miting al fanilor Universității din 2009 încoace, când peste 5.000 de suporteri participau la "Marșul pentru o idee".

Comenteaza