Dan Petrescu a primit titlul de “Clujean de Onoare”: ”Sunt mândru de ce am realizat, mă voi întoarce aici”

Dan Petrescu a primit titlul de “Clujean de Onoare”: ”Sunt mândru de ce am realizat, mă voi întoarce aici”
| Foto: captura video

Fostul antrenor al campioanei CFR a primit distincția într-o ceremonie care a avut loc la sediul Consiliului Județean.

Grație performanțelor obținut alături de formația din Gruia, Dan Petrescu a primit titlul de “Clujean de Onoare”, din partea Consiliului Județean. Distincția a fost oferită de președintele CJ, Alin Tișe, care l-a numit pe tehnician “un simbol al fotbalului românesc” și l-a lăudat pentru “performanțele și titlurile care au adus faimă Clujului”.

La eveniment au fost prezenți o parte dintre foști săi colaboratori de la CFR Cluj, dar și fostul său coleg de la echipa națională, Ioan Ovidiu Sabău, care a ținut un discurs.

“Mulțumesc Dan că mi-ai dat posibilitatea să fiu alături de tine la acest eveniment, îmi face o deosebită plăcere. Când spui Dan Petrescu te gândești la unul dintre cei mai mari fundași dreapta pe care i-a avut fotbalul românesc.

Spusele mele sunt confirmate de realizările sale. Dan a strâns aproximativ 100 de meciuri în echipa națională, cu rezultate și realizări deosebite, 12 goluri, mai multe decât mine. A avut rezultate extraordinare și cu Chelsea, a câștigat Cupa Cupelor, Supercupa Europei, Cupa Angliei. Felul cum eiubit și respectat de către suporteri se vede de fiecare dată când este prezent acolo. Ei l-au numit Super Dan, noi i-am spus Bursucul. Aș putea să spun că este un ambasador al fotbalului românesc.

Îl cunosc de peste 30 de ani și cred că am jucat împreună la toate loturile naționale. S-a legat o prietenie frumoasă pe care am încercat să o întreținem, lucru mai rar astăzi. Am împărțit multe bucurii și satisfacții. A fost un jucător foarte talentat, însă rezultatele sale au fost obținute prin muncă, iar acest lucru s-a văzut și în cariera de antrenor”, a spus Ioan Ovidiu Sabău.

“Eu nu am pregătit un discurs, deși ar fi trebuit. Sunt mult mai emoționat aici decât în fața jucătorilor. E un moment special, rar s-a întâmplat să fiu atât de emoționat. Am mai câștigat lucruri atât ca jucător, cât și ca antrenor.

Sunt onorat să mă aflu aici. În afara succeselor fantastice pe care le-am avut alături de jucători, cărora le mulțumesc. Totuși, succesele au venit și în afara terenului, unde am cunoscut niște oameni extraordinari.

Le mulțumesc domnului Rus, lui Cristi Panin, lui Neluțu Sabău, domnului Boc, care m-a sunat când eram în spital și domnului Tișe. Mă simt acum și clujean, nu e ușor să stai undeva ca antrenor trei ani de zile.

Sunt mândru de ce am realizat, mă voi întoarce la Cluj, dar nu știu dacă în calitate de antrenor sau voi locui aici. Vreau să mulțumesc tuturor și celor ca s-au gândit să îmi ofere această distincție. Sunt foarte fericit că am lucrat la CFR Cluj și într-o zi sper să mă întorc aici”, a declarat Dan Petrescu, vizibil emoționat.

La finalul ceremoniei, antrenorul a scris în Cartea de Onoare a Județiului Cluj.

Comenteaza