Daţi afară de „U”, au contestat măsura în instanţă. Tribunalul a dat câştig de cauză clubului

Daţi afară de „U”, au contestat măsura în instanţă. Tribunalul  a dat câştig de cauză clubului
Universitatea Cluj a pus pe liber şapte jucători în ultima perioadă, iar patru dintre ei au contestat măsura la Tribunalul Comercial. Instanţa a dat dreptate clubului.

Emil Ninu, Stuart Van Doten, Roy Odiaka şi Raul Ciupe au contestat în instanţă decizia conducerii Universităţii de a le rezilia unilateral contractele de joc, ca urmare a prestaţiei lor din primele etape. Tribunalul Comercial a hotărât ieri că desfacerea angajamentelor a fost legală. Între-timp, Raul Ciupe s-a întors la „U" după ce Ionel Ganea, fostul antrenor, a fost îndepărtat de la echipă.

Rezultatele dezastruoase din primele cinci etape ale campionatului, care au culminat cu umilinţa în faţa Chiajnei, l-au determinat pe Ionel Ganea, antrenorul de atunci al echipei, să pornească o adevărată revoluţie în lot. În primă fază, Emil Ninu, Stuart Van Doten, Roy Odiaka, Raul Ciupe şi Lucian Turcu au fost trimişi să se pregătească la juniori, iar după o perioadă contractele lor au fost reziliate. Cei cinci au fost urmaţi pe lista disponibilizaţilor de către Adrian Popa şi Dan Săndulescu, iar toţi au anunţat că vor contesta măsura la Tribunalul Comercial. „Mi-au reziliat contractul unilateral, la fel au făcut-o şi în cazul celorlalţi. Mi-au spus că nu am avut prestaţii bune, că nu m-am ridicat la nivelul aşteptărilor, de aceea au decis să renunţe la serviciile mele. Este o nedreptate şi voi depune memoriu la comisii, pentru că nu e normal să se întâmple aşa ceva. Am vorbit şi cu alţi colegi aflaţi în aceeaşi situaţie şi am stabilit că vom merge şi la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne dacă e nevoie", spunea unul dintre jucătorii puşi pe liber la acea dată.

Până la urmă, doar patru dintre ei s-au adresat Tribunalului Comercial, însă instanţa a decis că desfacerea unilaterală a contractelor e în temeiul legii insolvenţei. „S-a hotărât că acţiunile noastre au fost legale", a spus Marieta Anastasescu, administratorul judiciar. În ciuda deciziei de ieri a Tribunalului Comercial, jucătorii sunt decişi să-şi caute dreaptatea pe plan sportiv. Astfel, Popa, Odiaka, Van Doten, dar şi Cristi Mureşan, fotbalist la care s-a renunţat în această vară, contestă la Liga Profesionistă de Fotbal rezilierea unilaterală a contractelor de joc. Următorul termen este programat să se desfăşoare mâine.

Clubul este implicat şi într-un proces cu fostul antrenor, Ionel Ganea. ZIUA de CLUJ a relatat luni că antrenorul şi-a dat în judecată fostul club, solicitând daune totale de peste 200.000 de euro. „Ganezul" cere să-i fie achitată clauza de reziliere unilaterală a contractului, în valoarea de 100.000 de euro, plus salariul până la finalul perioadei stipulate în angajament, respectiv aproape doi ani. În schimb, Anastasescu susţine că actul nu mai are valoare, după ce Comitetul de Creditori a votat împotriva contractului şi a clauzelor.

Dat afară după 112 minute

Dintre toţi jucătorii puşi pe liber de „U" în această toamnă, Roy Odiaka a avut, cu siguranţă, soarta cea mai ciudată. Atacantul şcolit la Stoke City a semnat în vară pentru doi ani de zile, după ce a fost văzut la lucru în câteva meciuri de antrenorul Ionel Ganea. Odiaka n-a apucat, însă, să joace decât 112 minute în patru partide oficiale, niciodată ca titular, înainte să fie dat afară.

 

Etichete
Comenteaza