Derby-ul Clujului, la un nou episod. Cine se impune în Gruia?

Derby-ul Clujului, la un nou episod. Cine se impune în Gruia?
CFR şi Universitatea Cluj îşi dau întâlnire luni seară, de la ora 21, pe stadionul "Doctor Constantin Rădulescu".

Echipa lui Vasile Miriuţă nu a câştigat niciun meci în 2014, în timp ce Universitatea are nevoie mare de puncte pentru rămâne în lupta pentru evitarea retrogradării. Partida se va juca luni seară, de la ora 21:00 şi va fi transmisă în direct pe Digisport.

Tehnicianul lui "U" se află la primul meci de acest gen din postura de antrenor principal şi vrea să facă istorie pe banca "Şepcilor roşii". "Vrem să intrăm în istorie, este primul meu derby contra CFR-ului şi ne dorim foarte mult să câştigăm acest joc. Nu mai contează nimic altceva, toată lumea este concentrată la meciul acesta. "Dacă câştigi acest meci, poţi intra în istoria Universităţii. La acest derby nu mai contează dacă eşti plătit sau nu. Indiferent că eşti bolnav sau ai alte probleme, trebuie să dai 100% pentru acest derby. Nu contează bani şi nimic altceva. Avem emoţii, este normal să fie aşa", a precizat antrenorul Mihai Teja. De cealaltă parte, Miriuţă n-a câştigat nici o partidă în 2014, dar crede că va sparge gheaţa tocmai cu Universitatea. "Eu am un grup fantastic, o echipă adevărată care, în ciuda problemelor, este concentrată 100% la acest meci. E cel mai important meci pentru noi, pentru asta ne-am pregătit şi cred că vom câştiga, e timpul să obţinem prima victorie în 2014. Suntem toţi concentraţi la acest joc, e foarte important. Este vorba de multe orgolii. Ne respectăm adversara, pe Universitatea, dar cred că noi vom câştiga", a spus Miriuţă pentru ZIUA de CLUJ. Jucătorii săi au refuzat să intre de ieri în cantonament pentru că nu sunt plătiţi de patru luni de zile. Totuşi, CFR-ul va face un antrenament astăzi, în dimineaţa derby-ului. "Astea sunt problemele, încercăm să trecem peste ele şi să ne concentrăm. Am antrenament dimineaţă şi cred că vom câştiga, ne facem datoria. Nu mai contează nimic altceva, ci acest meci. Încercăm să nu ne gândim la problemele care sunt. Nu e nimic ieşit din comun, eu fac de obicei antrenament în ziua partidei", a mai spus Miriuţă.

Sulley Muniru e accidentat şi nu va putea juca, iar Felice Piccolo e suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene. Miriuţă are probleme şi cu Paul Batin, atacantul fiind incert. Acesta a suferit o lovitură la coaste în meciul cu Corona Braşov şi nu s-a antrenat câteva zile, dar ar putea lua loc pe banca de rezerve.

Universitatea pregăteşte câteva schimbări în echipă, Mihai Teja fiind nemulţumit de evoluţia unor jucători. Gafeurul de serviciu, Raul Ciupe, va fi scos din lot, Lungu şi Borza vor lua loc pe bancă, în timp ce Calcan, Takacs şi Cristocea ar putea intra din primul minut. "U" e în scădere de formă după un început bun de an şi a pierdut cu Dinamo după o evoluţie modestă. Antrenorul Mihai Teja e nemulţumit de evoluţia unor fotbalişti şi e hotărât să schimbe echipa standard: "Sunt nemulţumit că am pierdut cu Dinamo şi ne aflăm încă pe loc retrogradabil, dar ne gândim acum la partida cu CFR, pe care mergem să o câştigăm". Raul Ciupe va fi sărit din schemă şi cel mai probabil nu va face parte nici din lot după evoluţia slabă din partida cu Dinamo. Târnăcop, fundaş stânga în ultimele meciuri, ar putea fi înlocuit de Gercaliu, greşind mult în ultimele partide. La mijlocul terenului Bucşa este sigur de postul său, dar va face pereche în centru cu Cristocea, urmând ca Daniel Lungu să fie scos din echipă. În faţa acestora va evolua o tripletă formată din Boutadjine (dreapta), Kovacs (centru) şi Calcan (stânga), ultimul urmând să fie titularizat în locul lui Borza.

Meciul dintre CFR şi Universitatea se joacă luni seară, de la ora 21:00 şi va fi transmis în direct pe Digisport.

Cadu: Să o batem pe "U" e tot ce ne-a rămas

Căpitanul CFR-ului susţine că partida cu Universitatea e cea mai importantă dintre cele rămase până la finalul campionatului. "E singurul obiectiv care ne-a mai rămas, să batem Universitatea Cluj. Am discutat cu colegii mei. Nici nu e foarte mult de povestit. Toată lumea ştie ce înseamnă acest meci, e un derby, vrem să câştigăm", a spus Cadu, pentru site-ul ştiridesport.

 

CFR - "U" Cluj
Echipe probabile

CFR: Felgueiras - Maftei, Cadu, Rada, Camora - Monroy, Djokovic - Gabionetta, Chanturia, Negruţ - Chuka.

"U": Veselovski - Takacs, Abrudan, Neag, Gercaliu - Bucşa, Cristocea - Boutadjine, Kovacs, Calcan - Lemnaru.

 

Comenteaza