Dinamo "fură" de la "U" Cluj un înlocuitor pentru Alexe

Dinamo
Formaţia bucureaşteană vrea să acopere golul lăsat de Marius Alexe cu unul dintre cei mai talentaţi tineri jucători ai Universităţii.

Atacantul Octavian Ursu, unul dintre cei mai buni juniori ai clubului a ajuns o prioritate pentru echipa lui Gigi Mulţescu. Mai mult, finanţatorul Ionuţ Negoiţă a angajat un avocat, apropiat al său, să se „ocupe" de caz. Dinamo vrea să-l ia gratis, fără să achite vreun ban pe jucătorul care tocmai a încheiat junioratul şi, conform regulamentului, e obligat să semneze pe cel puţin trei ani cu clubul care l-a format.

Ursu a fost remarcat de Mulţescu şi conducerea lui Dinamo la campionatul naţional de juniori republicani A, disputat în această vară chiar pe stadionul din Ştefan cel Mare. Antrenorul lui Dinamo le-a transmis şefilor că vrea să ia doi jucători de la Universitatea, pe Octavian Ursu şi Andreas Calcan, dar momentan acesta a renunţat la al doilea. În schimb, Ursu a devenit o prioritate pentru formaţia bucureşteană. Aflat la final de juniorat, Ursu ar fi trebuit să semneze automat prelungirea angajamentului cu "U", clubul „studenţesc" prevalându-se de articolul 14 din „Regulamentul privind statutul şi transferul jucătorilor de fotbal. Contractele jucătorilor juniori, aliniat 2", care spune următoarele: „Cu 6 luni înainte de terminarea perioadei junioratului jucătorul este obligat să încheie un contract cu clubul la care este legitimat cu titlu definitiv, pe o durată de cel puţin 3 ani, numai în situaţia în care clubul respectiv îi propune să încheie un contract şi îi
garantează un venit lunar echivalent cu salariul mediu pe economie, aşa cum este comunicat de Institutul Naţional de Statistică". Universitatea i-a propus contractul, având de partea sa regulamentul, însă fostul junior vrea să plece gratis de la club, invocând neplata unor rate din contract. Dinamo i-a angajat un avocat care se va ocupa de caz şi încearcă să-l transfere liber în Ştefan cel Mare.
Florin Dumitru Moisi este avocatul „desemnat" de Negoiţă. Potrivit unor surse bine informate, Moisi este un apropiat al finanţatorului dinamovist, având şi biroul de avocatură în incinta complexului Rin Grand Hotel, deţinut chiar de Negoiţă. Acesta îl reprezintă pe Ursu şi solicită încetarea raporturilor contractuale dintre fotbalist şi clubul „studenţesc", motivând în demersul său neachitarea unor restanţe financiare faţă de jucător. Avocatul lui Ursu solicită doar încetarea raporturilor contractuale dintre club şi Ursu, nu şi achitarea restanţelor. Moisi a înştiinţat oficial Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor din cadrul FRF, iar acum aşteaptă ca forul decizional să-l declare liber pe Ursu, pentru ca aceasta să poată semna cu Dinamo.

Ursu a fost titular indiscutabil în grupa juniorilor A de la Universitatea, iar Ionel Ganea l-a cooptat în lotul echipei mari, pentru cantonamentul din Poiana Braşov. Grupa pregătită de Călin Sălăgean a obţinut medalia de bronz la campionatul naţional după ce s-a impus în finala mică în faţa lui Dinamo Oneşti, cu 4-3. Ursu s-a numărat printre marcatori.

 

Comenteaza