Doi foşti jucători ai "Şepcilor roşii", aproape de o revenire la "U"

Doi foşti jucători ai
Universitatea Cluj se pregăteşte intens pentru noul sezon din Liga a-IV-a. Trupa antrenată de Marius Popescu se află în negocieri cu doi fotbalişti care şi-au început cariera în tricoul "alb-negru".

Mijlocaşul Gabriel Giurgiu (33 ani) şi atacantul Alex Păcurar (34 ani) s-au antrenat, miercuri, în Parcul Sportiv "Iuliu Haţieganu", alături de tinerii care vor forma noua generaţie de jucători a "Şepcilor roşii".

Chiar dacă nu au semnat contractele, cei doi s-au integrat deja în programul de pregătire al echipei. "U" Cluj intenţionează să mai facă alte câteva achiziţii. "În momentul de faţă suntem în tratative cu nişte fotbalişti. Încă nu le-am finalizat, dar suntem aproape de a le rezolva. Mai multe nu pot să spun, deocamdată", a declarat tehnicianul studenţilor.

"Papi" a vorbit şi despre situaţia celor şapte jucători opriţi după trialul de săptămâna trecută. "I-am urmărit îndelung pe aceşti tineri şi, dintre toţi şapte, unul singur va rămâne. E vorba de un portar", a adăugat Marius Popescu.

Luni, "U" Cluj şi-a aflat programul şi adversarii din noua stagiune. "Şepcile roşii" au ca obiectiv promovarea în Liga a III-a şi îi vor avea de luptat cu ACS Vulturul Mintiu-Gherlii, Unirea Tritenii de Jos, Armenopolis Gherla, CFR Dej, Arieşul Mihai Viteazu, Someşul Gilău, ISCT 1921, Unirea Floreşti, Viile Dejului, Sticla Arieşul Turda, CS Floreşti, Olimpia Gherla, Ardealul Cluj şi Viitorul Mihai Georgescu.

Având în vedere numărul impar al participantelor, în fiecare etapă una dintre formaţii va sta. Prima dintre acestea va fi chiar "U". "Studenţii" vor avea primul meci, sâmbătă, 10 septembrie, în deplasare la Tritenii de Jos. Până la urmă, însă, partida s-ar putea juca pe Cluj Arena.

O săptămână mai târziu, Universitatea Cluj va avea primul meci oficial "acasă", pe Cluj Arena, cu CFR Dej.

"Facem progrese de la o zi la alta. Fiecare antrenament are darul de a crea coeziune şi omogenitate. Ideea e să evoluăm, să facem tot ceea ce ne propunem. Timpul e foarte scurt. Toată lumea îşi doreşte să ajungă sus, are o atitudine bună şi se raportează la ce le cer", a declarat Marius Popescu.

"Pas cu pas, o să clădim un schelet bun. Eu, înainte să ştiu că voi veni aici, conştientizam că urmează un drum lung şi anevoios pentru "U" Cluj", a mai spus "Papi".

La şedinţa de pregătire de miercuri a fost asistat şi managerul sportiv al Universităţii Cluj, Ioan Ovidiu Sabău. De asemenea, antrenamentul a fost urmărit şi de Octavian Abrudan (32 ani). Fostul fotbalist urmează să fie cooptat în conducerea clubului universitar.

"E un proiect foarte bun. Se începe de la 0, cu jucători crescuţi în propria pepinieră şi cu ambiţii mari. Este o experienţă nemaipomenită să porneşti de la acest nivel", a afirmat Abrudan.

Păcurar şi Giurgiu, jucătorii care se află în negocieri cu "U", sunt născuţi în Cluj şi şi-au început cariera la "U". Alex Păcurar a mai evoluat de-a lungul carierei la Dinamo, Gloria Bistriţa, Pandurii Târgu-Jiu, Steaua şi CSKA Sofia. El a jucat la "U" şi în perioada 2010-2012.

Gabriel Giurgiu, crescut tot în pepiniera Universităţii, a debutat în tricoul alb-negru chiar sub comanda lui Ioan Ovidiu Sabău, în Liga a III-a. Mijlocaşul a mai trecut în carieră pe la formaţiile Oţelul Galaţi, Rubin Kazan (Rusia), Maccabi Netanya (Israel) şi Concordia Chiajna. În sezonul 2010-2011, Giurgiu a cucerit campionatul şi Supercupa României cu Oţelul Galaţi.

Comenteaza