Drama Clujului. O echipă ar putea juca în cupele europene, dar nu are voie

Drama Clujului. O echipă ar putea juca în cupele europene, dar nu are voie
Una dintre cele două echipe de fotbal de Liga I va ajunge cu siguranţă în finala Cupei României şi va fi la un pas de cupele europene, dar degeaba.

Este clar, Clujul va avea o echipă în finala Cupei României, dar aceasta va trebui să câştige trofeul pentru a juca în cupele europene. Finalista Cupei României nu va mai participa automat în Europa League în cazul în care câștigătoarea competiției va participa în Liga Campionilor ca deținătoare a titlului de campioană a Ligii I, conform noilor reguli impuse de UEFA, informează FRF. UEFA a trimis tuturor federaţiilor naţionale afiliate scrisori privind participarea în cupele europene, valabile pentru ciclul 2015-2018, ceea ce înseamnă că primul sezon competiţional de aplicabilitate va fi 2015-2016, mai arată sursa citată.

Dramatic este că niciuna dintre echipele clujene nu poate juca în condiţiile actuale în Europa League. "U", pentru că este în insolvenţă, CFR, pentru că a fost exclusă trei ani din competiţiile continentale din cauza unor datorii.

 

Comenteaza