Egal cu campioana Albaniei: “U” – Skënderbeu 0-0 GALERIE FOTO

Egal cu campioana Albaniei: “U” – Skënderbeu 0-0 GALERIE FOTO
“Studenţii” lui Claudiu Niculescu au dominat teritorial şi au ratat câteva ocazii imense, dar au remizat fără goluri în faţa campioanei Albaniei.

Universitatea n-a reuşit să marcheze nici aseară, în jocul de pregătire cu Skënderbeu Korçë, campioana Albaniei, terminat cu scorul de 0-0. Totuşi, clujenii au reuşit o partidă mult mai bună faţă de primele două teste, ratând câteva ocazii mari, mai ales după pauză. Mâine, "U" va întâlni echipa din liga secundă austriacă, SV Grodig, devenită cunoscută în România după ce a învins cu 3-0 pe Dinamo Bucureşti.

Claudiu Niculescu a început într-un sistem 1-4-2-3-1 cel de-al treilea meci de pregătire din stagiul austriac, după ce în precedentele două partide a încercat modulul 1-4-4-2. "Clau-coach" a mizat contra campioanei Albaniei, Skënderbeu Korçë, pe un prim "11" cu Boşneag - Ciupe, Szilagyi, Erico, Bras - Iancu, Pătraşcu - Paulinho, Dinu, Alex Dos Santos - Drăghici. Clujenii au avut prima şansă a partidei în minutul 5, când apărarea albanezilor a reuşit să respingă o minge trimisă periculos de Alex Dos Santos, titularizat în banda stângă. Zece minute mai târziu, Drăghici a rămas singur cu portarul advers, după o pasă excelentă a lui Viorel Dinu, dar a şutat slab, irosind o şansă bună pentru formaţia lui Claudiu Niculescu. De altfel, fostul jucător al Chiajnei, Viorel Dinu, a fost la originea majorităţii acţiunilor ofensive ale "studenţilor", arătând o disponibilitate mare la efort. După două acţiuni albaneze, acelaşi Dinu putea deschide scorul, dar după ce a rămas singur cu portarul albanez a greşit preluarea şi a fost ajuns din spate de un adversar, fiind deposedat. Repriza s-a încheiat cu şutul lui Bieat, care n-a prins însă cadrul porţii lui Boşneag.

Claudiu Niculescu a efectuat patru schimbări la pauză, Boşneag, Erico, Drăghici şi Alex Dos Santos fiind înlocuiţi cu Zotti, Nicola, Cleiton, respectiv Firţulescu. Albanezii au început tare repriza secundă, dar Erico - extrem de sigur în cele 66 de minute bifate pe teren - a scos de pe linia porţii o minge care l-a învins pe Carlo Zotti. Imediat, Universitatea putea deschide scorul, dar Szilagyi, mai întâi cu o lovitură de cap, iar apoi dintr-o "foarfecă", nu a reuşit să trimită în plasă. "Studenţii" s-au menţinut în ofensivă. Dinu a centrat excelent în faţa porţii pentru Cleiton, iar atacantul venit de la Portuguesa, nemarcat, a trimis peste poartă (58). Intrat pe parcurs în locul lui Szilagyi, ieşit uşor accidentat, Adrian Popa a reluat periculos din mijlocul careului (69), însă portarul albanez a intervenit şi de data aceasta salvator, respingând de sub bară. Meciul s-a stins pe final, după ce ambele echipe şi-au schimbat aproape în totalitate garniturile. Totuşi, Cleiton a avut încă o şansă mare, şutând puternic dintr-o lovitură liberă, de la 30 de metri, respinsă cu dificultate de portarul albanez. Niculescu i-a testat şi în jocul de ieri pe portarul italian Carlo Zotti şi fundaşul central Paolo Troisi, ultimul fiind trimis în teren în minutul 66. Troisi a jucat ultima dată în liga a IV-a italiană şi a sosit luni în cantonamentul echipei. Cei doi italieni vor rămâne la "U" şi pentru următoarele amicale, după care "Clau-coach" va lua o decizie.

Universitatea a bifat ieri al treilea meci consecutiv fără gol marcat din perioada de pregătire, după 0-1 cu Legia Varşovia şi 0-0 cu FC Pasching. Mâine, "studenţii" vor da un nou test, contra austriecilor de la SV Grodig, din liga secundă, echipă care le-a administrat un usturător 3-0 celor de la Dinamo Bucureşti.

(Alin ŞUTEA, Gelu RADU - Austria)

foto: ucluj.ro

 

 

Etichete
Comenteaza