Advertorial EL/WLA – Cea mai mare conferinţă de sport înaintea Cupei Mondiale

EL/WLA – Cea mai mare conferinţă de sport înaintea Cupei Mondiale

Conferinţa este organizată de European State Lotteries and Toto Association, o asociaţie care reuneşte loteriile de stat sau care operează în numele statului din Europa.

În perioada 15-17 mai 2018 , la Novotel Lyon Gerlan Hotel din Lyon, Franta, se desfasoară EL/WLA Sports Betting Seminar, eveniment care se va axa pe tema ,,castiguri in pariuri sportive” si in timpul careia se vor aborda teme de interes precum : Winning the future of Sports Betting, Winning and innovating tradition, Winning in retail and omni-channel experience, Winning in innovative sponsoring activation and society engagement,  Sports integrity si Worldwide market updates.

Conferinta este organizata de European State Lotteries and Toto Association, o asociatie care reuneste loteriile de stat sau care opereaza in numele statului din Europa. Infiintata initial sub denumirea de European Association of State Lotteries and Lottos la 29 noiembrie 1983 la Montreaux in Franta, asociatia reuneste 81 de membri din domeniul loteriilor de stat (76 de regulari , 3 afiliati si 2 observatori) si 30 de membri asociati. Ea are ca membri operatori de stat si privati, profit sau non-profit, care lucreaza in numele statului si ofera servicii de jocuri de noroc si pariuri sportive doar in jurisdictiile statelor in care au obtinut licenta de operare. Din 1999 asociatia a adoptat numele de ,,Loterii Europene” si a permis afilierea operatorilor de pariuri sportive. Sediul actual este in Lausanne, in Elvetia.

Asociatia promoveaza un concept de jocuri de noroc solid si durabil care pune in centru valorile subsidiaritatii, precautiei, solidaritatii si integritatii. Organizatia reprezinta interesele membrilor in cadrul social, politic, economic si de reglementare  a jocurilor de noroc in fiecare tara. In acelasi timp ea este si un forum in cadrul caruia membrii pot discuta si elabora strategii si un laborator in care se proiecteaza si dezvolta viitorul membrilor, punand la dispozitia acestora platforme de schimburi, oferte educationale si informatii de ultima ora.

Principiile dupa care asociatia incearca sa dezvolte un model solid si durabil pentru jocurile de noroc disputate sub tutela statului sunt urmatoarele:

Subsidiaritatea – porneste de la ideea ca statele sunt principala autoritate in organizarea si reglementarea jocurilor de noroc si ca acestea trebuie sa colaboreze cu operatorii pentru a-i proteja pe acestia si pe consumatori.

Precautia – jucatorii trebuie protejati de ofertele de jocuri de noroc nereglementate prin aplicarea eficienta a legii. Statele trebuie sa puna jucatorii in prim-plan inceea ce priveste reglementarea pietelor.

Solidaritatea – intrucat veniturile loteriilor din Europa au un aport consistent la bugetele de stat, caracteristicile  si contributiile trebuie luate in considerare in toate abordarile la nivel politic.

Integritatea – asociatia este implicata in actiuni de prevenire a amenintarilor legate de trucarea meciurilor si a infractiunilor economice si sprijina aplicarea de masuri suplimentare pentru a apara integritatea sportiva.

Seminarul din acest an se va desfăşura, conform traditiei, în preajma finalei Europa League  de la Lyon din 16 mai. Ca parte a pachetului de participare , delegatii de la conferinta primesc bilete la meci.

Discutiile din acest an vor avea ca puncte de interes castigurile din vanzarea cu amanuntul si folosirea tuturor canalelor  de promovare, activarea sponsorizarii inovatoare si implicarea societatii, viitorul pariurilor sportive, actualizari in piata la nivel mondial, identificarea de noi piete, provocarea partenerilor la discutii despre succesul loteriilor in cadrul ofertei multi-canal discutii, despre integritatea sportului cu asociatii sportive si reprezentanti ai caselor de pariuri online de top.

Concret, se vor desfasura urmatoarele seminarii:

Regional Market Updates – Experiences, Updates & Lessons Learnt.
European Market Update.
Winning in Retail: Bringing the Retail Shop in the Digital Future. Digitalisation of the Store & Omni/Multi-channel Experience: (Short Presentations of Best Practices).
Can Retail Survive the Digitalisation – Possibilities, Opportunities & Challenges.
Winning & Innovating Tradition: Pools Betting.
Sports Integrity Session: How the Monitoring of Betting Patterns Can Be of Best Value for National Platforms, Sport & Law Enforcement.
Engaging Younger Generations via Social Media, Active/Innovative Sponsoring (also around mega Events) & Society Engagement how to Efficiently Activate your Sponsoring in these Cases.
Winning the Future – Lessons Learnt.  Innovation in Sports Betting. Winning in Virtual. Winning in DFS. Winning in eSports.

Comenteaza